Kuşcenneti Milli Parkında çevre kirliliği iddiası

Kuşcenneti Milli Parkında çevre kirliliği iddiası -CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: -Yerinde inceleyerek gördüğüm bu kirliliği, TBMM gündemine taşıyacağım


BALIKESİR (A.A) - CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma ilçe sınırları içinde yer alan Kuşcenneti Milli Parkını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
     Milletvekili Havutça, burada yaptığı konuşmada, Avrupa Konseyi tarafından, sulak alanların en iyi şekilde korunduğu alanlara verilen A sınıfı diplomayla ödüllendirilen Kuşcenneti Milli Parkının 2 bin hektarlık alanıyla Türkiyenin en önemli coğrafi mirası olduğunu vurguladı.
     Bu mirası, göz bebeğimiz gibi korumamamız gerektiğini ifade eden Havutça, son dönemde başta Sığırcı Deresi olmak üzere çevre derelerden, Manyas Gölü ve Kuşcennetine zehir aktığını söyledi.
     Havutça, Yerinde inceleyerek gördüğüm bu kirliliği, TBMM gündemine taşıyacağım. Bildiğiniz gibi, daha önceki yıllarda, yine çevresel sorunlar nedeniyle Avrupa Konseyi, Kuşcennetinin A sınıfı diplomasını birkaç yıl dondurmuş, diplomayı uzun çabalar sonucunda geri alabilmiştik. Bu gidişle cennet, diplomasını tümüyle yitirebilir dedi.
     Namık Havutça, ayrıca Manyas Gölüne gelen atıkların kaynağı durumundaki Sığırcı Deresi üzerinde arıtma tesisi yaparak, denetimin sağlaması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Tarık Üzgün
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Kuşcenneti Milli Parkında çevre kirliliği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER