Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan:

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan: Ekim ayı umut ayı olacak


AYDIN (A.A) - Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, ilçe esnafının şikayetlerinin son üç yıl içinde artığını belirterek, ekim ayının esnaf için umut ayı olduğunu, bu ayda da beklentileri karşılanmazsa birçok ticari kurumu zor günlerin beklediğini söyledi.
     Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, esnafın şikayetlerinin giderek artığını, sorunlara çözüm bulunması için öncelikle doğru teşhis yapılması gerektiğini söyledi.
     İlçe çarşısındaki durgunluğun birinci nedeninin, ABD ve AB ülkelerindeki ekonomik krizler olduğunu ifade eden Akdoğan, bütçelerdeki ilk kısıntıların tatil için yapıldığını, tatile gelen turistlerin de daha az harcama yapmaya gayret ettiklerini kaydetti. Akdoğan, Bir yandan turistlerin alışveriş harcamaları azalmakta, diğer yandan bizim çarşımız büyümekte. Bu durum da çarşı esnafının gelirlerini olumsuz etkilemekte dedi.
     Hazırladıkları Ticari Envanter Raporununu henüz yetkililerce tam olarak değerlendirilmediğini, buna karşılık ilçe sahillerinde yeni alışveriş merkezlerinin yapılmakta olduğunu ifade eden Akdoğan, çarşamba günleri kurulan ve sadece tekstil ürünleri satılmamasına karşın tekstil pazarı olarak adlandırılan pazarın da çarşı esnafını olumsuz etkilediğini belirtti. Akdoğan, bu pazarın kapatılması gerektiğini, bunun yerine esnafın stoklarını eritmek için aynı gün indirimli satış yapabileceğini savundu.
    
     Muhabir: Eşber Okayer / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER