Kurumların mobilyalarını öğrenciler yapıyor

Kurumların mobilyalarını öğrenciler yapıyor -Hakkari Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde ahşap mobilya ve metal teknolojisi bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, okulların yanı sıra kurumların da mobilya ihtiyacını karşılıyor (F


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde ahşap mobilya ve metal teknolojisi bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, okulların yanı sıra kurumların da mobilya ihtiyacını karşılıyor.
     Haftanın 7 günü okullarındaki atölyelerde çalışarak eğitim kurumlarının ve ildeki diğer kurumların ihtiyacını karşılayan Hakkari Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, hem meslek öğreniyor hem de yaptıkları ürünlerden elde ettikleri gelirle aile bütçelerine katkıda bulunuyor.
     Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrenimlerini sürdüren ve atölyelerde dönüşümlü olarak eğitim gören öğrencilere aylık 350 ile 500 lira arasında ücret ödendiğini belirtti.
     Öğrencilerin, aldıkları ücretle eğitim masraflarını karşıladıklarını ve aile bütçesine katkı sağladığını vurgulayan Korkmaz, üretimin olmadığı kentte, öğrencilerin bu tür faaliyetlerde bulunmasının önemli olduğunu söyledi.
     Eğitimleri süresince okulda istihdam ettikleri öğrencilerin, kentteki bütün okulların ve kurumların mobilya ihtiyacını karşıladığını anlatan Korkmaz, verdikleri eğitimin ardından mezun olan çok sayıda öğrencinin kendi işini kurduğunu ifade etti.
     Mobilya bölümü alan şefi Reis Polat da bölüm olarak her türlü mobilya yaptıklarını bildirerek, okulun adeta fabrika gibi çalışarak kentteki kurumların bütün mobilya ihtiyacını karşıladığını kaydetti.
     Bir taraftan eğitimlerini sürdürürken bir taraftan da meslek edinen öğrenciler ise Burada hem okuyup hem de çalışıyoruz. Mezun olduktan sonra da kendi işimizi kurabilir ya da başka iş yerlerinde çalışabiliriz. Bu açıdan meslek liselerinin avantajlı olduğunu düşünüyoruz dediler.
    
     Muhabir: Nevzat Taş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Kurumların mobilyalarını öğrenciler yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER