Kurtalan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı

Kurtalan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Karataş: Esnaf ve Sanatkarlar Kanununa göre vergi mükellefleri ilgili meslek odasına kayıt yaptırmalıdır


SİİRT (A.A) - Kurtalan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ekrem Karataş, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanununa göre vergi mükelleflerinin ilgili meslek odasına kayıt yaptırması gerektiğini söyledi.
     Karataş, yaptığı açıklamada, basit ve gerçek usulde vergilendirilen tüm esnaf ve sanatkarların ilgili meslek odasına kayıt yaptırmalarının gerekli olduğunu ifade ederek, Meslek gruplarının sattıkları malın etiketini tüketicinin göreceği şekilde asmaları zorunludur. İlgili meslek odasından meslek gruplarına verilen fiyat, tarife cetvelini sadece kayıtlı üyeler alabiliyor. Tek fiyat olması gereken bazı ürünlerde bu fiyat karmaşasına neden olabiliyor. Bu nedenle 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanununa göre vergi mükellefleri ilgili meslek odasına kayıt yaptırmalıdır. Kayıtsız esnaf kalmamalıdır. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yaparsa bir sorun kalmaz dedi.
     Karataş, vergi kayıtları bulunmayan seyyar satıcıların haksız rekabete neden olduklarını belirterek, ilgililerin bu konuda üzerlerine düşen görevi yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Abdurrahman Binay / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Kurtalan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER