Kurtalandan Amerika ve Avusturyaya kilim ihracı

Kurtalandan Amerika ve Avusturyaya kilim ihracı -Siirtin Kurtalan ilçesinde 15 yıl önce kurulan kök boya atölyesi 2 yıl aradan sonra yeniden faaliyete geçerek 25 genç kıza istihdam sağladı -Atölyede kök boyalı iplerle dokunan kil


SİİRT (A.A) - Abdurrahman Binay - Kurtalan ilçesindeki kilim atölyesinde istihdam edilen 25 genç kızın kök boyalı ip ile dokuduğu kilimler Amerika ve Avusturyaya ihraç ediliyor.
     1997 yılında Kurtalan Kaymakamı Nevzat Taştan tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde kurulan atölye, kursiyer bulunamaması ve diğer bazı gerekçelerle 2010 yılında faaliyetine ara verdi.
     Bu yıl girişimci Bayram Demirtaş ve Ahmet Haşimi tarafından kaymakamlıktan kiralanan atölye, İşkur Siirt İl Müdürlüğünün katkılarıyla yeniden faaliyete açıldı.
     Atölyede istihdam edilen 25 genç kızın hem Türkiyenin birçok iline kök boya ile renklendirdikleri ip satılıyor hem de bu iple dokunan kilimler Amerika ve Avusturyaya ihraç ediliyor.
     Girişimci Ahmet Haşimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte bu atölyede el emeği göz nuru ile üretilen kilimlerin unutulup yok olmasına gönüllerinin razı olmadığını, bu nedenle kaymakamlıkla irtibata geçip atıl durumda bulunan kilim ve kök boya atölyesini kiralayarak 25 genç kıza iş imkanı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Atölyede dokunan kilimleri Amerika ve Avusturyaya ihraç ettiklerini ifade eden Haşimi, gelen talep doğrultusunda 25 kursiyerin daha istihdam edileceği 2 atölyeyi faaliyete geçirmeye karar verdiklerini belirtti.
     Haşimi, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinden oluşan 25 genç kızın bir usta öğretici gözetiminde çalışmalarını sürdürdüğünü de kaydederek, Atölyede dokunan bu kilimler çift yönlü kullanılabilmektedir. Kilimler kullanılan kök boya ve yün nedeniyle her türlü yıkanabilir. Satın alınan kilimlerin renklerinin deforme olması halinde yenisiyle ücretsiz ve kargo masrafı da tarafımızca karşılanmak üzere değiştirmeyi taahhüt ediyoruz. İstihdam ettiğimiz genç kızların 6 ay maaşları İşkur tarafından karşılanıyor. Ayrıca dokudukları her kilim için ücret alıyorlar dedi.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kurtalandan Amerika ve Avusturyaya kilim ihracı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER