Kursiyerler el emeklerini sergiliyor

Kursiyerler el emeklerini sergiliyor


MERSİN (A.A) - Tarsusta faaliyet gösteren aile destek merkezlerindeki kursiyerler, el emeği ürünlerini, düzenledikleri kermesle vatandaşların beğenisine sunuyor.
     Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, kermesin Halk Eğitim Merkezindeki açılışında yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının öncülüğünde başlatılan Aile Destek Merkezi uygulaması kapsamında, Tarsusta 8 Aile Destek Merkezinden 750 kursiyerin yararlandığını söyledi.
     Bu merkezlerde, bireylerin topluma kazandırılmasının yanı sıra aile ekonomilerine katkı sağlamalarını da hedeflediklerini belirten Güldibi, "Bu merkezlerimizden yararlanan kadınların çocuklarına ayrıca ücretsiz kreş hizmeti verilmektedir. Kursiyerlerimizin 6 aylık çalışmalarını kapsayan hediyelik eşya, el işi, pasta, şapka, çanta gibi ürünler bu kermesle satışa sunuluyor. Aile Destek Merkezlerinde meslek edindirme hizmetinin yanı sıra, etüt hizmeti, psikolojik destek hizmeti de veriliyor. Burada imece anlayışıyla güzel bir çalışma sergileniyor" diye konuştu.
     Eşi Betül Güldibi ile birlikte reyonları dolaşan Güldibi, satışa sunulan hediyelik eşya ve el işi ürünlerini inceleyip, bazılarından satın aldı.
     Kermesin 24 Mayıs Cuma gününe kadar açık olacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kursiyerler el emeklerini sergiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER