Kürecikteki NATO Radar Savunma Sistemi

Kürecikteki NATO Radar Savunma Sistemi -CHP Malatya Milletvekili Ağbaba: Burası bir Amerikan üssüdür ve bu savaş aygıtı Türkiyeyi, Malatyayı hedef haline getirmektedir


MALATYA (A.A) - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kürecikteki NATO Radar Savunma Sisteminin bir Amerikan üssü olduğunu ve savaş aygıtının Türkiyeyi ve Malatyayı hedef haline getirdiğini savundu.
     Kürecikteki radar savunma sisteminin önüne partililer ve bölgedeki bazı muhtarlarla gelen Ağbaba, burada basın açıklaması yapmak istediğini askeri yetkililere iletti. Askeri yetkililerle kısa süreli tartışma yaşayan Ağbaba, iznin verilmesi üzerine tesisin bulunduğu bin 800 metre rakımlı tepeye çıkarak gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, buranın NATOya ait bir tesis olduğunu söylüyor diyen Ağbaba, Burası ABD ve İsraili korumak için kurulmuş bir füze kalkanıdır. Burası bir Amerikan üssüdür ve bu savaş aygıtı Türkiyeyi, Malatyayı hedef haline getirmektedir. Filistin halkının yanında olduğumuzu söylüyorsak, İsrailin güvenliği için kurulan bu kalkanı kaldırmamız gerekiyor. Bu savaş aygıtının buradan kaldırılması için mücadelemiz devam edecek ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kürecikteki NATO Radar Savunma Sistemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER