Küre dağlarında fotoğrafçı olmak

Küre dağlarında fotoğrafçı olmak -Kastamonulu fotoğraf sanatçısı Mustafa Demirbaş, yılın 8 ayını Küre Dağlarında fotoğraf çekerek geçiriyor


KASTAMONU (A.A) - Kastamonulu fotoğraf sanatçısı Mustafa Demirbaş, yılın 8 ayını Küre Dağlarında fotoğraf çekerek geçirdiğini bildirdi.
     Demirbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fotoğraf çekmeye ilkokul çağlarında ilgi duymaya başladığını belirterek, fotoğraf yaşamına gezi fotoğrafçılığı ile başladığını söyledi.
     Zamanla ilgisi ve çalışmalarının, insan ağırlıklı ve kaybolan değerler üzerine yoğunlaşmaya başladığını vurgulayan Demirbaş, şöyle konuştu:
     Kastamonu ve ilçelerindeki yaşama özgü değerlerin, her geçen yıl değişip kaybolması, bu alanda fotoğraf çekmek ve belgelemek adına bende bir sorumluluk hissi uyandırdı. Kastamonuda kaybolan değerlerimiz konusunda, fotoğraf ve kitap çalışmalarım oldu. Çektiğim fotoğraflarda öne çıkan konular, Küre Dağlarının dört mevsim doğa, tabiat ve manzara görüntüleri, yörenin geçmişten bugüne gelen kültürel değerleri, özgün mimari dokusunu koruyan köy evleri ve kadınların günlük yaşamlarında halen kullandıkları renkli giysiler, el sanatları, yöreye has yemekler ve yerel yaşam yer almaktadır. Kastamonulu olarak kültürel değerlerimizi ve muhteşem doğamızı fotoğraflamaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Bunun içinde yılın 8 ayını Küre Dağlarında geçiriyorum. Değerlerimizin sonsuza kadar yaşayabilmesi için de çalışmalarıma devam edeceğim.
     Demirbaş, 13 Kasım tarihinde Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneğinde Küre Dört Mevsim ve Yerel Yaşam konulu fotoğraf gösterisinin sergileneceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hatice Karakaş
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Küre dağlarında fotoğrafçı olmak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER