Kurbanlıklar pazara çıktı

Kurbanlıklar pazara çıktı -Doğu Anadolu ve çevre illerden gelen besiciler, kurbanlıklarını DTB Canlı Hayvan Pazarında satışa sundu


DENİZLİ (A.A) - Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlık hayvanlar, Denizlide pazara getirilmeye başlandı.
     Denizli Ticaret Borsası (DTB) Canlı Hayvan Pazarında Kurban Bayramı öncesi hareketlilik yaşanmaya başlandı.
     Doğu Anadolu ve çevre illerden gelen besiciler, yetiştiriciliğini yaptıkları küçük ve büyükbaş hayvanları kurbanlık olarak satışa sundu.
     Pazarda satışa sunulan hayvanlardan 4 boynuzlu Tombiş adı verilen koç ile 110 kilo ağırlığındaki Polat adlı dana, vatandaşların ilgi odağı oldu.
     Erzurumdan satın alarak yetiştirdiği ve Tombiş adını verdiği koçu pazarda satışa sunan Engin Kırmacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 senedir kurbanlık hayvan yetiştiriciliği yaptığını ifade ederek, 4 boynuzlu koçu ilk gördüğünde kendisinin de çok şaşırdığını söyledi.
     Erzurumdan getirdiği kurbanlığa Tombiş adını verdiğini belirten Kırmancı, Tombiş pazarın ilgi odağı oldu. Görenlerin hayretle izlendiği ve ilgi gördüğü Tombiş 2 yaşında. Kimileri fotoğraf çekiliyor, kimileri de seviyor. Yaylada tamamen doğal besinlerle yetiştirdiğim koyunumu 750 lirada satmayı düşünüyorum dedi.
    
     -Polat bin 300 liraya alıcı bekliyor-
    
     Pazarın bir diğer ilgi gören kurbanlığı Polat isimli dananın yetiştiricisi Osman Ağyürek ise yaklaşık olarak 1 yıldır beslediği 110 kiloluk Polatı bin 300 liradan satışa çıkarttığını kaydetti.
     Kurbanlık fiyatlarının bu yıl çok düşük olduğunu savunan Ağyürek, fiyatların biraz daha artmasını arzu ettiklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Kurbanlıklar pazara çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER