Kurban satıcıları sahte paraya karşı uyarıldı

Kurban satıcıları sahte paraya karşı uyarıldı -İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, kurban pazarlarındaki satıcıları sahte paraya karşı uyardı


İZMİR (A.A) - İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, kurban pazarlarındaki satıcıları sahte paraya karşı uyardı.
     İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, İzmirdeki kurban satış pazarlarında uygulama yaptı.
     Kurban satıcılarını sahte paraya karşı uyaran ekipler, şüpheli durumlarda polisin aranmasını istediler. Satıcılara Merkez Bankasının üzerinde banknot resimlerinin bulunduğu broşürleri de dağıtan ekipler, pazar yerlerinin değişik noktalarına da bu afişleri astı.
     Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Büro Amirliği Ekip Amiri Tuncay Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hayvan sahiplerini sahte para konusunda mağdur olmamaları konusunda uyardık. Sahte para ile gerçeğinin arasındaki belirgin farkları anlattık. İzmirdeki bütün hayvan pazarlarında bu uygulamayı yapıyoruz dedi.
     Karstan getirdiği hayvanları satan Yüksel Polat ise şu ana kadar sahte para olayıyla karşılaşmadıklarını ancak bu tür uyarıların satıcıların mağdur olmaması için önemli olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kurban satıcıları sahte paraya karşı uyarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER