Kurban Bayramı

Kurban Bayramı -AK Parti Gaziantep Milletvekili Şahin: -Bayram, hepimize birlik, beraberlik ve dayanışma bilinci yüklemektedir


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, bayramın, herkese birlik, beraberlik ve dayanışma yüklediğini bildirdi.
     Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, bayramların, sosyal ve kültürel hayatta vazgeçilmez olduğunu belirtti.
     Toplumu bir arada tutan en önemli yapı taşlarından biri olan bayramın, sorumlulukların hatırlanması bakımından çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
     Kurban Bayramında kesilen kurbanlar, mana ve hikmet bakımından insanı Allaha yaklaştırıyor. Merhamet duygularımızı harekete geçiriyor. Kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlayıp, sıradanlaşan ilgi ve tercihlerimizi bir kere daha gözden geçirmemize vesile oluyor.
     Irkları, coğrafyaları, tenleri, renkleri, dilleri ve kültürleri farklı ancak, imanları, gönülleri ve duaları bir olan milyonlarca Müslümanın hac farizasını gerçekleştirmek üzere kutsal topraklarda hac ikliminin manevi zenginliğini yaşadığını hatırlatan Şahin, Türkiyeden kutsal topraklara giden tüm vatandaşlara sağlık, huzur, kazasız ve belasız bir dönüş diledi.
     Kurban Bayramı arefesinde şehit ve gazileri de anan Şahin, Unutmayalım ki, böyle büyük güçlü bir ülkede özgürce yaşayabiliyorsak bunu onlara borçluyuz. Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz hepimize emanettir. Onlar en değerli varlıklarını bu ülke için feda etmişlerdirdeğerlendirmesini yaptı.
     Bayram dolayısıyla seyahat eden vatandaşlara da trafikte dikkatli olmaları, trafik kurallarına uymaları, dikkatsiz ve tedbirsiz davranmamaları konusunda uyarıda bulunan Şahin, tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik ederek, bu bayramın Türkiye ve dünyaya huzur ve mutluluk getirmesini temenni etti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER