Kurban Bayramı

Kurban Bayramı -Gaziantep Valisi Erdal Ata: -Bayramlar, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlanmalı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Valisi Erdal Ata, bayramların taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlanması gerektiğini belirtti.
     Ata, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, dini ve milli bayramların millet olma şuuruna ermenin temeli ve sosyal hayatın güzelliklerinden olan önemli günler olduğunu ifade etti.
     Bayramların geçmişle geleceği aynı potada eriten, gelenek ve göreneklerin nesilden nesile aktarılmasına köprü olduğunu belirten Ata, şunları kaydetti:
     Bu özel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, hayatımızın her anına sindirmek için, yaşayarak ve yaşatarak, daha çok çaba göstermeliyiz. Hepimiz için büyük anlamlar ifade eden, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, dostluk, kardeşlik ve barış ortamı oluşturan bayramlar, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlanmalı. Özelikle bu günlerde fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız, huzur evinde barınan yaşlılarımız ve çocuk yuvasıyla yetiştirme yurtlarında kalan yavrularımıza yalnız olmadıklarını hatırlatmalı, bu özel günlerde onları ziyaret ederek sevindirmeliyiz.
     Ata, bayramların en güzel gelenek ve hasletleri koruma, yaşama ve yaşatma vasıflarıyla her yıl insanları bütünleştireceğine, birlik ve beraberliği güçlendireceğine gönülden inandıklarını kaydederek, vatandaşlardan kurbanlarını park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve çevre hijyen şartları yetersiz yerlerde kesmemelerini, resmi kurumların kararlarına uymalarını rica etti.
     Kurban Bayramı süresince görevi başında olan tüm güvenlik görevlilerine, zabıta, itfaiye ve sağlık personeliyle tüm çalışanlara görevlerinde başarılar dileyen Ata, tüm çalışanların ve Gazianteplilerin bayramını kutladı.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER