Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru -Denizli Valisi Abdülkadir Demir: Bayramlar, zenginin yoksulu, varlık sahibinin ihtiyaç sahibini, hayırseverlerin yetimleri sevindirmesi için bir fırsattır


DENİZLİ (A.A) - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, bayramların zenginin yoksulu, varlık sahibinin ihtiyaç sahibini, hayırseverlerin yetimleri sevindirmesi için bir fırsat olduğunu kaydetti.
     Demir, yaptığı yazılı açıklamada, bayramların, giderek yitirilen sevgi, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerleri yeniden kazanmaya, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına vesile olan müstesna zaman dilimleri olduğunu belirtti.
     Aynı zamanda bayramların, akrabalık ve komşuluk bağlarını kuvvetlendirmesine imkan sağlayan özel günler olduğuna işaret eden Demir, şunları ifade etti:
     Zira bu topraklar, Hacı Bektaş-ı Velilerin, Yunus Emrelerin, Mevlanaların sevgi mesajlarıyla yoğrulmuştur. Bu topraklar, yaratılanın yaratandan ötürü sevildiği, acıların bal eylendiği bir barış yurduna dönüşmüştür. Bu topraklarda, gönül yıkmak değil, gönül kazanmak, gönül fethetmek esas olmuştur. Dolayısıyla bu mübarek bayram, inşallah, asırlardan bu yana var olan bu sevgi kültürünü, bu hoşgörü kültürünü yeniden tazeleme, daha da güçlendirme vesilesidir. Bayram vesilesiyle, tüm vatandaşlarımızın, kardeşlik ve dayanışma duygularıyla, birbiriyle kucaklaşacağına inanıyorum. Bayramlar, zenginin yoksulu, varlık sahibinin ihtiyaç sahibini, hayırseverlerin yetimleri sevindirmesi için bir fırsattır.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Kurban Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER