Kuran kurslarına büyük ilgi

Kuran kurslarına büyük ilgi


NEVŞEHİR (A.A) - Okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte öğrencilerin yeni eğitim adresi Kuran kursları oldu.
     Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı birçok camide yaz Kuran kursları açılırken, Nevşehirin Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan tarihi Abdioğlu Caminde açılan Kuran kursuna ilk aşamada 70e yakın öğrenci kayıt yaptırdı.
     Abdioğlu Cami İmam Hatibi Ali Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açtıkları yaz Kuran kursuna rekor sayıda kayıt için müracaat olduğunu, yaş sınırlamasının kaldırılması ile ilk günde 70e yakın kayıt yapıldığını ve hala kayıtların devam ettiğini söyledi.
     Bu sayının 100e ulaşmasını beklediklerini belirten Özcan, Kurs saat 09.30da başlıyor, 12.30da sona eriyor. Kursta günde üç ders işleniyor. 15er dakikalık üç teneffüs yapıyoruz. Şu anda 70e yakın kayıt aldık. Bu Ortahisar ölçeğinde çok iyi bir rakam. Bu sayının 100 olmasını bekliyoruz. Müezzin Kayyım Adem Özbek ile 2,5 ay sürecek olan yaz Kuran kursunda dersleri beraber vereceğiz dedi.
     Teknolojinin getirdiği bütün yenilikleri Abdioğlu Camiine getirdiklerini kaydeden Özcan, başarılı ve verimli bir eğitim-öğretim için hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti.
     Kuran kursuna gelen öğrencilerle farklı aktiviteler de yaptıklarını belirten Özcan, şöyle devam etti:
     Gerekli kitaplar, CD, materyaller ve Elif cüzleri temin edildi, artık ders zamanı başladı. Camide bilgisayarla eğitim vereceğiz. Yaz kursu boyunca çocuklara neşeli, eğlenceli, zevkli bir şekilde ders vereceğiz.
     Ayrıca Abdioğlu Camine gelen öğrencilerimizi haftada bir gün halı sahaya futbol oynamaya, havuzda yüzmeye götüreceğiz. Çocukları dondurma ve çikolata ile ödüllendiriyoruz. Camiyi, dinimizi sevdirmeye çalışıyoruz. Yaz kursunun sona ermesi ile birlikte kursa katılan öğrencilere katılım belgesi verilecek ve Kayseriye bağlı Yahyalı ilçesinde bulunan Kapuzbaşı şelalesine gezi düzenleyip orada piknik yapacağız. Bu kurslarda Kuran-ı Kerim okumayı, sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammedin örnek hayatını tanıtacağız. Yine bu kurslarda imanın ve İslamın şartlarını, abdest almayı, namaz kılmayı, namazda okunan sure ve duaları, manalarını, oruç, hac ve zekat ibadetini, anne-babaya saygı, doğruluk, merhamet, ahlak, adalet, hoşgörü, yardımlaşma, fedakarlık, sabır, vefa gibi zaten sizde var olan kuralların dinimizin emirleri olduğunu öğreteceğiz.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kuran kurslarına büyük ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER