Kuranın tamamını okuyan hafız kalem üretildi

Kuranın tamamını okuyan hafız kalem üretildi -Ispartada 162 çeşit Kuran-ı Kerim basılan tesiste, Kurandaki 6 bin 666 ayetin tamamının yer aldığı ve 114 hafızın seslendirdiği elektronik kalem üretildi -Tesis Müdürü Yıldız:


ISPARTA (A.A) - Murat Yolcu - Ispartada 162 çeşit Kuran-ı Kerim basılan tesiste, Kurandaki 6 bin 666 ayetin tamamının yer aldığı ve 114 hafızın seslendirdiği elektronik kalem üretildi.
     Tesis Müdürü Ali Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılında 15 bin metrekare kapalı alanda faaliyete geçen tesiste 162 çeşit Kuran-ı Kerim basıldığını söyledi.
     Günde yaklaşık 20 bin adet Kuran-ı Kerim basılarak dünyanın birçok ülkesine gönderdiklerini anlatan Yıldız, 5 kişilik ekibin 10 yıl süren çalışmasının ardından Kuran-ı Kerimin daha rahat okunmasını sağlayacak yazım şeklini oluşturduklarını kaydetti.
     Kuran-ı Kerime hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını vurgulayan Yıldız, insanların Kuran-ı Kerimi daha rahat okuyabilmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Bu kapsamda 114 hafızın seslendirmesiyle Kuran-ı Kerimdeki 6 bin 666 ayetin tamamının yer aldığı elektronik kalem ürettiklerini bildiren Yıldız, şunları söyledi:
     Kalem Kuran-ı Kerimin ilk denemesi önceki yıllarda Suriyede yapılmış, fakat tam başarılı olunamamıştı. Daha sonra Çinde üretildi. Ancak okunan ayetlerde büyük hatalar oluştu. Kuran-ı Kerimdeki hataları gördükten sonra bunun üzerine yoğunlaşmak, daha doğru ve gelişmiş bir şekilde üretmek istedik. Çalışmalarımız neticesinde 114 hafızın okuduğu kalem Kuran-ı Kerim ile bu kalemin okuyabildiği ayrı bir Kuran-ı Kerim hazırladık.
     Kalem Kuran-ı Kerim ile tek bir tuşla bütün Kuran ve mealinin dinlenebileceğini vurgulayan Yıldız, Ayrıca kalem için özel olarak Kuran da ürettik. Ürettiğimiz kalem istenilen sayfanın üzerine tutulduğunda otomatik olarak sayfa algılanıyor ve okunmaya başlıyor. Bunun yanında kalemde yemek, abdest için de dualar yer alıyor diye konuştu.
     Yıldız, kalem Kuran-ı Kerime oldukça ilgi gösterildiğini dile getirerek, İtiraf etmeliyiz ki halkımızın Kuran-ı Kerim öğrenme noktasında biraz zafiyeti var. Kalem Kuran-ı Kerim bu anlamda büyük kolaylık sağlıyor. Bu da kaleme olan ilgiyi arttırıyor diye konuştu.
     Yıldız, Kuran okuyan kalemi kitapçılar aracılığıyla piyasaya sunduklarını kaydetti.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kuranın tamamını okuyan hafız kalem üretildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER