KÜNİBin 3. Olağan Kongresi

KÜNİBin 3. Olağan Kongresi -ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Söylemez: -"KÜNİB Türkiyedeki üniversitelerin ulusallaştırılması için önemli bir kapı. Biz kapıyı Kafkasyaya açtık. Bugün gelinen noktada Orta Asyaya, Türk cumhuriyetlerine,


ARDAHAN (A.A) - Kafkasya Üniversiteler Birliğinin (KÜNİB), 3. Olağan Kongresinin Azerbaycanda yapılacağı bildirildi.
     Ardahan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Orhan Söylemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongreye yaklaşık 3 ülkeden, 10 üniversitenin katılacağını söyledi.
     Kongreye katılacak olan yeni üyelerle KÜNİBin üye sayısının 50yi geçmesini beklediklerini belirten Söylemez, şöyle konuştu:
     "Ardahan Üniversitesi çatısı altında 2009 yılında 7 üniversiteyle yola çıktık. Üye sayısı son olarak 42ye ulaştı. Baküdeki kongrede ise sayının 50yi geçmesini bekliyoruz. ABD başta olmak üzere çeşitli ülkelerden katılım olacak. Bunlardan biri Kırım Devlet Üniversitesidir. Türkiyeden Akdeniz Üniversitesinin talebi var. Ordu, Uşak, İzmir Katip Çelebi katılım için müracaatta bulundular. Toplam 12 yeni üyenin müracaatı var. Mayıs ayının ilk haftası Türkoloji bölüm başkanlarını Eskişehirde toplayacağız. Maksadımız değişik coğrafyalarda Türk dili edebiyatı, Türkoloji veya çağdaş Türk Dili Edebiyatı bölümlerinin sorunlarını dinlemek, varsa çözüm yollarını aramak. Bunları kaynaştırmak ve tanıştırmaktır."
     Söylemez, Baküde ayrıca "Kafkasyada eğitimin rolü ve geleceği" konulu bir panel düzenleyeceklerini ifade etti.
     Panelde Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistanın milli eğitim bakanlarını buluşturulacaklarını anımsatan Söylemez, şunları kaydetti:
     "KÜNİB Türkiyedeki üniversitelerin ulusallaştırılması için önemli bir kapı. Biz kapıyı Kafkasyaya açtık. Bugün gelinen noktada Orta Asyaya, Türk cumhuriyetlerine, Kırıma, İrana ve ABDye kadar uzandı. Etki alanı çok genişledi. Ayrıca hayata geçirilen Mevlana Değişim Programı sayesinde üniversiteler arası öğrenci, öğretim üyesi değişimi başladı. YÖKten destek alarak bu faaliyetimizi artırarak yürüteceğiz."
    
     Muhabir: Günay Nuh / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber KÜNİBin 3. Olağan Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER