Kumlucada sonbahar dönemi fide dikimleri başladı

Kumlucada sonbahar dönemi fide dikimleri başladı -Yaklaşık 60 bin dekar alanda örtüaltı üretim yapılan Kumluca ilçesinde sonbahar dönemi sera ürünlerinin fideleri toprakla buluşmaya başladı


ANTALYA (A.A) - Antalyanın Kumluca ilçesinde sera üreticisi çiftçiler, 2012-2013 yılı sonbahar dönemi sera ürünlerinin fidelerini toprağa dikmeye başladı.
     Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kumlucada yaklaşık 60 bin dekar alanda örtüaltı sera üretimi yapıldığını, bu alanların yaklaşık yüzde 35 bin dekarında ise sonbahar dönemi üretimi yapılacağı bildirdi.
     Sonbahar dönemi için çiftçilerin yetiştirecekleri ürünlerin fidelerini ilçede bulunan 15 modern fide tesislerinden temin ettiklerini kaydeden Kayhan, çiftçilerin bol ve bereketli bir dönem geçirmelerini temenni ettiklerini söyledi.
     Kumlucanın örtü altı üretimde Türkiye ve dünyada bir marka değeri taşıdığına dikkati çeken Kayhan, Ziraat Odası olarak çiftçilere yönelik eğitimlerle daha sağlıklı, kaliteli üretim gerçekleştirilmesini, daha fazla ürün ve kazanç sağlanmasını hedeflediklerini ifade etti.
     Kayhan, sonbahar dönemi dikimi yapılan fidelerin, cins ve çeşidine göre Kasım ayı ortalarında hasat edilmeye başlayacağını bildirdi.
     Serasında sonbahar dönemi için fide dikimi yapan çiftçilerden Rifat Çimen de sezonun bereketli geçmesini diledi. Kendilerinin bir umutla yeni sezona hazırlandıklarını ifade eden Çimen, Biz bu fideleri ekmek parası kazanmak için bin bir umutla toprağa dikiyoruz. İnşallah bol ve bereketli bir sezon geçirip, ekmeğimizi buradan kazanırız diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Kumlucada sonbahar dönemi fide dikimleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER