Kumlucada örtü altı sera sezonu sona

Kumlucada örtü altı sera sezonu sona erdi -Çiftçiler, topraklarını yeni sezona solarizasyon yaparak hazırlıyor -Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Akşit: -İlçe genelindeki 40 bin dekarlık sera alanının yüzde 90ında sola


ANTALYA (A.A) - Örtü altı yaş meyve ve sebze üretiminde Türkiyenin önemli üretim merkezlerinden olan Kumlucada üretim sezonu sona erdi. Çiftçiler yeni sezona topraklarını solarizasyon yaparak hazırlıyor.
     Kumlucada örtü altı yaş meyve ve sebze sezonunun sona ermesiyle çiftçiler seralarında temizlik yapıyor. Seralarındaki ürün atıklarını kaldıran çiftçiler, seralarını gelecek sezona hazırlamak için solarizasyon yöntemini kullanarak zararlılarla mücadele çalışması yürütüyor.
     Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Akşit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seralarda sezon sonu çalışmalarını tamamlayan çiftçilerin yıl boyunca toprakta oluşan çeşitli zararlılar ve yabani otlarla mücadele çalışması başlattıklarını söyledi.
     Bu çalışmalarda çiftçilerin doğal, ekonomik ve sağlıklı bir yöntem olan solarizasyonu tercih ettiklerini bildiren Akşit, İlçe genelinde 40 dekarlık sera alanının yüzde 90ında solarizasyon yöntemi uygulanıyor. Solarizasyonda nemli toprağın üzerine ince plastik örtü örtülerek ısı, 6-8 hafta arasında hapsediliyor. Bu sayede topraktaki zararlı böcekler, bakteriler ve yabani ot tohumları yok ediliyor dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kumlucada örtü altı sera sezonu sona Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER