Kumlucada esnaflara verem taraması ve portör

Kumlucada esnaflara verem taraması ve portör muayenesi yapıldı


ANTALYA (A.A) - Kumluca Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Antalya Verem Savaş Derneği tarafından ortaklaşa esnafların verem taraması ve portör muayeneleri yapıldı.
     Kumluca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atacan Ertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılda iki defa esnafların verem taraması ve portör muayenelerinin yapıldığını söyledi.
     Antalya Verem Savaşı Derneği Dr. Faik Doğrusöyler Dispanseri aracılığıyla iki gün gerçekleştirilen taramalarda esnafların tüberküloz taramasının yapıldığını, ayrıca altı aylık portör muayenelerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Ertürk, Esnaflarımız zaten kendi sorumlulukları dahilinde gerektiğinde muayenelerini yaptırtıyorlar. Biz de Antalya Verem Savaş Derneğiyle işbirliği yaparak ücretsiz olarak esnaflarımızın portör muayenelerini, akciğer filmlerini çektirdik. Esnaflarımızın ilgisinden memnunuz, Verem Savaş Derneği yetkililerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum dedi.
     Yapılan muayenelerde menfi bir durumunun tespit edilmediğini bildiren Ertürk, böyle bir durumun tespit edilmesi halinde oda olarak esnafların tedavilerini de yaptıracaklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kumlucada esnaflara verem taraması ve portör Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER