Kumçayda kirlilik sorunu

Kumçayda kirlilik sorunu


MANİSA (A.A) - Saruhanlı ilçesine bağlı Kemiklidere köyünün muhtarı Ercan Çetin, köy içinden geçen Kumçayda yaşanana kirliliğin insan sağlığına tehdit oluşturduğunu söyledi.
     Çetin, Kumçay kenarında gazetecilere yaptığı açıklamada, Akhisardan doğarak Saruhanlı Ovasından geçen ve Gediz Nehri ile birleşen çayda son yıllarda kirliliğin insan sağlığını tehdit eder hale geldiğini ifade etti.
     Kumçayın yatağı çevresindeki çok sayıda zeytinyağı tesisinin, atıklarını çaya bıraktığını, bazı yerleşim alanlarının da kanalizasyon ve çöplerinin suya bırakıldığını savunan Çetin, geçmişte içilebilecek kalitede suya sahip çayın, gelinen noktada renginin değiştiğini ifade etti.
     Çetin, yaşanan kirlilik sorununa yetkililerin bir an önce el atmalarını istediklerini dile getirerek, Kumçay, yeraltı suları başta olmak üzere doğayı da tehdit eder hale geldi. Çayın kirliliği Ege Denizini de kirletiyor. Bölgemizde son yıllarda kötü koku sorunu da oluştu. Çaydaki kirliliğin önlenmesi için mutlaka fabrika atık sularının arıtma sisteminden geçmesi gerekiyor. Devletin bu konuya çözüm getirmesini bekliyoruz diye konuştu.
     Öte yandan, çaydaki kirliliğin önlenmesi için Orman ve Su İşleri Manisa İl Müdürlüğü ile Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde ortak bir proje hazırlandığını, proje kapsamında Kumçaya atık su bırakan zeytinyağı fabrikalarına, atık su arıtma tesisi kurdurulmasının planlandığını bildirildi.
    
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu / Tolga Albay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Kumçayda kirlilik sorunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER