Kültür ve Turizm Bakanı Günay:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay: -Bir anlamda ülkemizde tarihi eserlere sahip çıkmak, müze ve ören yerlerini geliştirmek konusunda bir seferberlik var


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bir anlamda ülkemizde tarihi eserlere sahip çıkmak, müze ve ören yerlerini geliştirmek konusunda bir seferberlik var dedi.
     Bakan Günay, Afyonkarahisarda yapımı devam eden Afyonkarahisar Müze ve Kültür Merkezi Kompleksi inşaatında incelemelerde bulundu.
     Burada, projenin mimar kontrol şefi Erol Erdemden bilgi alan Bakan Günay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ege Bölgesinde çok sayıda müze üzerinde çalıştıklarını söyledi.
     Afyonkarahisar Müze ve Kültür Merkezi Kompleksi için geçen yıl sembolik olarak temel atma törenini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Günay, şöyle konuştu:
     Bu inşaatı inşallah 2013 yılı içinde bitirmeye kararlıyız. Uşakta bir müze projemiz var. Geçenlerde Aydın Müzesi, ondan önce Akhisar Müzesinin açılışını yaptım. Denizli Müzesiyle ilgili Zorlu Grubuyla bir protokol yaptık, yakında imzalayacağız. Hem Pamukkale bölgesinde hem de Denizli merkezde müze yapacaklar. Anemon Grubu ile Manisa da bir müze yapacağız. İzmir Arkeoloji Müzesini büyütmeye çalışıyoruz. Şimdi Burdurdan geliyorum, onlar da Burdur Müzesinin gelişmesini istiyor. Bu bölgenin tabi Frigya, Likya, Lidya, Selçuklu ve Osmanlı olarak çok sayıda tarihi eseri var. Biz de bunları dünyanın görebileceği biçimde ve dünyanın son gelişmelerdeki bütün tekniklerinden yararlanmış biçimde yerli, yabancı bütün insanların bilgisine sunmaya çalışıyoruz. Bir anlamda ülkemizde tarihi eserlere sahip çıkmak, müze ve ören yerlerini geliştirmek konusunda bir seferberlik var.
    
     -Bölgemizde ve dünyamızda barış temenni ediyorum-
    
     Bakan Günay, geçen yıl seçimler döneminde Eskişehirde Eti Arkeoloji ve Gaziantep Zeugma Müzesinin açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatarak, şöyle devam etti:
     Şu anda Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Gaziantep Müzesinden sonra Şanlıurfada geçen hafta Faruk Çelik arkadaşımla bir temel attık. 30 bin metrekare civarında bir açık arkeolojik park ve kapalı müze yapıyoruz. Hatay Müzesi Afyonkarahisardaki inşaatın 2 katı kadar. Diyarbakırda çok büyük bir müze yapıyoruz. Vanda inşallah daha önce planladığımız bir müze vardı. Depreme rağmen Vandaki kültür ve turizm hareketine hızla devam etmeye çalışıyoruz. Bütün bunları başarıyla sürdürmemizin bir tek şansı var. İçeride ve dışarıda barış, esenlik, sağlık, selamet, yurttaşlar arasında birlik ve bütünlük... Eğer zaman zaman böyle yüreğimiz kanamazsa, hem bölgemize hem ülkemizde barış ortamı olursa biz bu işleri esenlik içinde sürdürebilirsek hem tarihimizin hem turizmimizin hem de ülkemizin her alanındaki gelişmesini büyük bir hızla sürdüreceğiz. O yüzden akşamın bu saatinde hem kendi milletimize hem bölgemize hem de dünyamıza barış temenni ediyorum.
     Bakan Günay, Kurban Bayramında inşaat sahasını tekrar ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.
     Ziyarette, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Akgün Corav, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Ürün, Sait Açba, İl Kültür ve Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz ile diğer ilgililer hazır bulundu.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER