Kültür ve Turizm Bakanı Günay İzmirde

Kültür ve Turizm Bakanı Günay İzmirde -Günay, dün gece çıkan yangında zarar gören İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Müdürlüğü binasında incelemede bulundu


İZMİR (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dün gece çıkan yangında zarar gören İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Müdürlüğü binasında incelemede bulundu.
     İzmir Valisi Cahit Kıraç ile binada inceleme yapan Günay, yangının büyük zarar verdiğini söyledi.
     İnceleme yapmak ve bilgi almak için İzmire geldiğini kaydeden Bakan Günay şöyle konuştu:
     İlk tespitlere göre yangının elektrik kontağından çıktığı söyleniyor. Çok ciddi bir hasar var. 2000li yıllardan sonra restore edilmiş ve geçen yıllarda da başka tadilatlarını yapmış olduğumuz bir binaydı. Eski bir yapı elbette, bizim için çok önemli. Yarın ya da öbür gün itfaiye ekipleri gerekli teknik incelemeleri yaptıktan sonra son rapora kadar beklemek zorundayız. Üzgünüz tabii ki. Biz özellikle Kemeraltında tarihi yapıları İzmire kazandırmaya çalışırken kendi binamızda böyle bir kontak olması ve binanın neredeyse tümüyle kül olması beni son derece üzdü. Binayı en kısa zamanda, teknik raporu aldıktan sonra yeniden restore etmeye ve tekrar İzmirin yaşamına katmaya çalışacağız. Bunun için imkanımız, kaynağımız var. Ama önce nedenini anlamamız lazım.
    
     -Enstrüman ve notalar da yandı-
    
     Bakan Günay, birkaç ay önce meydana gelen hırsızlık nedeniyle binaya alarm sistemi kurulduğunu, bütün demir panjurların kapalı tutulduğu için içeride başlayan yangının uzun süre hissedilemediğini ve bu yüzden bir gecikme yaşandığını ifade etti.
     Kültür ve Turizm Bakanı Günay, yangında enstrüman ve notaların da yandığını, restorasyon sırasında yangına karşı tedbir alındığını ancak teknik rapor gelmeden bir açıklama yapmayı doğru bulmadığını sözlerine ekledi.
     Bakan Günay daha sonra, şu an kullanılmayan Kemeraltındaki İzmir Adliyesi Arşiv Dairesi Müdürlüğüne giderek binanın durumu hakkında Vali Cahit Kıraçtan bilgi aldı.
    
     Muhabir: Ayten Aydın / Ramazan Ercan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER