Kültür ve Turizm Bakanı Günay Boluda:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Boluda: -Bakan Günay: -Türkiyede ekonomi ve demokrasi rayında gittiği müddetçe, milletimize daha fazla hizmet etme imkanı buluyoruz -AK Parti iktidarının başlangıcında 13 milyon turist geliyo


BOLU (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ekonomi ve demokrasinin rayında gittiği müddetçe, millete daha fazla hizmet etme imkanı bulduklarını söyledi.
     Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Boluda bulunan Günay, Göynük ilçesini ziyaret etti.
     İlk olarak Akşemseddin Konağını gezen Günay, burada yöresel yemeklerden yedi. Ardından 1331 yılında yapılan Gazi Süleyman Paşa Camisini ziyaret eden Günay, caminin yanında bulunan Akşemseddin Hazretleri Türbesinde dua etti.
     Daha sonra eski Gazi Süleyman Paşa Konağını ziyaret eden Günay, yapılan restorasyon çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.
     İlçe merkezinde bulunan çay bahçesinde oturan Günay, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Burada bir konuşma yapan Günay, Türkiyenin son 10 yılda her alanda önemli gelişmeler kaydettiğini anlattı.
     Günay, Türkiyede hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, Allaha şükürler olsun Türkiyede ekonomi ve demokrasi rayında gittiği müddetçe biz milletimize daha fazla hizmet etme imkanı buluyoruz. Türkiyeye 2002 yılının sonunda yani AK Parti iktidarının başlangıcında 13 milyon turist geliyormuş, Geçen sene 30 milyondan fazla turist geldi. Yani 9 yılda gelen yabancı ziyaretçi sayısının üzerine 17 milyon kattık dedi.
     Türkiyenin çok çeşitli turizm özelliklerinin bulunduğuna dikkati çeken Günay, bu potansiyeli kullanarak turizm gelirlerini artırmayı amaçladıklarını ifade etti.
     Günay, konuşmasında şunları kaydetti:
     Turizmden, 10 milyar dolar gelir elde ediyorduk, geçen sene Allah şükür, 25 milyar dolar gelir elde ettik. Şimdi istiyoruz ki Türkiyenin yerli ve yabancı misafirlerine göstereceği yalnızca deniz kenarları değildir. Türkiyenin sivil mimarlık özellikleri var, el sanatları özellikleri var. Bütün bunların alt yapısını iyileştirelim, doğayı temiz tutalım, şehirlerimizin tarihi dokusunu koruyalım, gelen insanlara da Anadolunun içlerine çekmeye çalışalım.
    
     Muhabir: Ekip / Atakan Çelik
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay Boluda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER