Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Muğlada

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Muğlada -İskoçyada, Milastan götürüldüğü iddia edilen eserler var, bunların takipçisiyiz, almamız gerekiyor. Bir altın tacı takip ediyoruz


MUĞLA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İskoçyada, Milastan götürüldüğü iddia edilen eserler var, bunların takipçisiyiz. Almamız gerekiyor, bir altın tacı takip ediyoruz dedi.
     Milastaki kazı çalışmalarını inceleyen Günay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyeden yurt dışına götürülen eserlerin takipçisi olduklarını ifade etti. Türkiyeye ait olan eserlerin Türkiyeye getirilmesi konusunda yoğun bir çalışma yaptıklarını anlatan Günay, İskoçyada, Milastan götürüldüğü iddia edilen eserler var, bunların takipçisiyiz, almamız gerekiyor. Bir altın tacı takip ediyoruz dedi.
     Milasta gittikçe genişleyen bir kazı alanı bulunduğuna işaret eden Günay, kazılar sırasında bu alanda Roma yolu, anıtsal giriş, soğuk hava deposu ve sarnıç ortaya çıktığını bildirdi.
     Bir gazetecinin Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Milas ilçesi farklı bir yere taşınacak mı- sorusuna Bakan Günay, Ben Şimdi Milası Antalyaya taşıyacağız diye bir açıklama yapsam bütün gazetelere geçerim ama öyle saçma bir şey söylemem diye esprili yanıt verdi.
     Kentsel dönüşüm konusunda bakanlık olarak projeler geliştirdiklerini ifade eden Günay, tarihi özellikleri kapsamında gelişmesinde sorun olan yerlerin kentsel dönüşüm çalışmalarında öncelikli olarak değerlendirileceğini bildirdi.
     İnsanları mağdur etmeden çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Günay, Bir yandan tarihimiz ortaya çıksın, bir yandan da bu tarihin verdiği imkanlarla ülkenin bereketi artsın ve insanlarımız iyi yaşasın diye çalışıyoruz. Biz tarih ve arkeoloji çalışması yapacağız ama bir yandan da vatandaşlarımız sıkıntı içinde yaşayacaklar, bu bizim kabul ettiğimiz bir yöntem değil diye konuştu.
    
     -Türkiyenin marka değeri yükselecek-
    
     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2012 yılının turizm çalışmalarını değerlendirdi. 2012 yılının turizm açısından sıkıntılı geçtiğini ifade eden Günay, Kuzey Afrikanın turizm pastasından pay almaya başladığını ve bu durumun Türkiyenin güney sınırlarına olumsuz yönde yansıdığını kaydetti.
     Suriyeden, İsrailden ve İrandan gelen turist sayısında yüzde 30 ile yüzde 50 arasında bir düşüş olduğunu söyleyen Günay, buna karşı farklı ülkelerden gelen turist sayılarında ise artış olduğuna işaret etti.
     2013 yılında ise 33 milyon turist hedeflediklerini dile getiren Günay, şunları söyledi:
     Türkiye her alandaki yükselişini sürdürüyor. 2013 Cumhuriyetimizin 90. yılı biliyorsunuz. 100. yıl diye bir perspektifimiz var bizim. 100. yılda 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir elde edecek Türkiye. Hele böyle yeni tarihsel mekanlar olursa ki Milastaki kazımızı dünya arkeoloji ilgilileri biliyor. Bunun turizme yansıması halinde daha özel daha yüksek kültür grubundan daha özel gelir grubundan insanlar gelmeye başlayacak. Sadece denize girenler değil, tarihe meraklı olanlar da gelecek. Hem Türkiye daha bilinir bir ülke haline gelecek, hem de Türkiyenin marka değeri yükselecek ve elde ettiği gelir artacak.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Muğlada Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER