KUDAKAnın 15 milyon lira bütçeli mali

KUDAKAnın 15 milyon lira bütçeli mali destek programı tanıtıldı -Genel Sekreter Altan: 15 milyon lira bütçeli 2013 yılı mali destek programının 13 milyon lirası turizm sektörünü kapsayan 2 programda kullanılacak (Fotoğrafl


ERZURUM (A.A) - Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA), 15 milyon lira bütçeli 2013 yılı mali destek programı tanıtıldı.
     KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, mali destek programının 3 ayrı bölümden oluştuğunu, bu programların ikisinin turizm, diğerinin tarım ve hayvancılık sektörünü kapsadığını söyledi.
     Erzurum, Bayburt ve Erzincan bölgesinde faaliyet gösteren işletmeler, kurum ve kuruluşlara mali destek programları teklif çağrısının yapıldığını ifade eden Altan, 15 milyon lira bütçeli programların hem ekonomik hem de tanıtım açısından bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirterek, şöyle devam etti:
     Bölge planımızda öne çıkan faktörler üzerinden hazırladığımız programlar arasında sanayi ve imalat sektörü bu yıl yer almadı. Tabii bu bir hayal kırıklığı oluşturmasın. Çünkü geçtiğimiz yıllarda sanayi ve imalat sektörlerine yönelik programlar hazırlanmıştı. Bu yıl turizme yönelik projelere ağırlık verilecek. Destek veremediğimiz alanlara ağırlık vermeye çalışacağız. 3 mali destek programımız var. Birisi sadece Bayburt ilimize yönelik olacak. Program 2 milyon bütçeli tarım ve hayvancılık projelerini kapsıyor. Bu program Bayburttaki et ve süt ürünlerinin geliştirilmesini amaçlıyor.
     KUDAKA olarak amaçlarının bölge içindeki gelişmişlik farklarını azaltmak, kentlerin kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu anlatan Altan, 2013 yılı mali destek programlarına turizm sektörünün dahil edildiğini, bu sektörün bölgedeki diğer sektörleri peşinden sürükleyecek kapasiteye sahip olduğunu belirtti.
     Altan, 15 milyon lira bütçeli 2013 yılı mali destek programının 13 milyon lirasının turizm sektörünü kapsayan 2 programda kullanılacağına dikkati çekerek,şunları kaydetti:
     Toplam 13 milyon liralık bütçeye sahip olan ve turizm sektörünü kapsayan programlar, bölgemizin kalkınması için büyük önem taşıyor. Bu yıl turizme odaklanmamızın amacı bölgede turizm sektörünün gelişmesini sağlamak. Bilindiği üzere inovasyona dayalı turizm stratejisi hazırlandı. 2023 yılına kadar bu strateji uygulanacak ve bu stratejinin kalkınmasına destek olmak istedik. Turizm, bölgenin kalkınmasında öncü olabilecek bir sektör. Turizm bölgemizdeki diğer sektörleri de peşinden sürükleyecek bir alan.
     Altan, turizm programlarının desteklenmesine yönelik hazırlanacak projelerin geniş tutulabileceğini, belirli alanlarla sınırlı tutulmaması gerektiğine belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Programlarda turizmi ilişkilendirmek kaydıyla diğer sektörlerin alanlarındaki projeler hazırlanabilir. Turizm programlarının alanlarını geniş yorumladık. Turizmle ilişkilendirilebilineceğiniz tarım, imalat, hediyelik eşya gibi turizmle ilişkilendirilecek projelerde desteklenecek. Geniş kapsamlı bir program var önümüzde. Benim en büyük tavsiyem projeleri son güne bırakmamak. Projeler son güne bırakılınca aksaklıklar veya eksiklikler olabiliyor. Ajansımız ayrıca il ve ilçelerde bilgilendirme, ücretsiz olarak proje yazma eğitimleri verilecek.
     Altanın konuşmasının ardından KUDAKA Proje Yönetim Birimi Başkanı Fatih Yılmaz, programlar ve hazırlanabilinecek projeler hakkında sunum yaptı.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber KUDAKAnın 15 milyon lira bütçeli mali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER