KÜ Tıp Fakültesinde Dünya Diyabet Günü

KÜ Tıp Fakültesinde Dünya Diyabet Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Tıp Fakültesinde, Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği (TÜRKMSIC) Kırıkkale Yerel Kurulu tarafından Dünya Diyabet Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.
     Kırıkkale Yerel Kurulu Başkanı Emre Gündoğan, burada yaptığı açıklamada, etkinlik kapsamında öncelikle vatandaşların kan şekerlerini ölçeceklerini belirterek, diyabet hastalığının şu anda Türkiyede çok önemli bir hastalık olduğunu kaydetti.
     Diyabet hastalığının çoğu zaman belirtisiz ilerlediğini ifade eden Gündoğan, şöyle konuştu:
     Ülkemizde şu anda on hastadan biri diyabet hastası. Ayrıca ülkemizde verilere bakıldığında 7 milyon diyabet hastası olduğu görülmekte. Bizde bu sebeple diyabet hastalığına dikkat çekmek için buradayız. Burada kan şekeri ölçüyoruz ve hastaları bilgilendiriyoruz. Biz Türk Tıp öğrencileri olarak sadece kan şekeri ölçmüyoruz. Tansiyon ölçüyoruz ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Türk Tıp Öğrencileri Birliği uluslararası alanda faaliyet gösteren bir kuruluş. Bu kapsamda Türkiyede 40 üniversitede yerel kurul var. Bu organizasyonlar o illerde de yapılıyor. Birçok insan diyabet hastası olduğunu bilmiyor. Bu projeler sayesinde diyabet hastalığı olan kişileri tespit etmeye çalışıyoruz.
     Kan şekerlerini ölçtürme fırsatı bulan vatandaşlar, bu uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu uygulamaların devam etmesini istediklerini belirttiler.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber KÜ Tıp Fakültesinde Dünya Diyabet Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER