KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önsoy:

KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önsoy: Suyu yönetebilmek için çok acilen Bölgesel Su Konseyi oluşturulması kaçınılmazdır


TRABZON (A.A) - Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hızır Önsoy, Suyu yönetebilmek için çok acilen Bölgesel Su Konseyi oluşturulması kaçınılmazdır dedi.
     Prof. Dr. Önsoy, yaptığı yazılı açıklamada, yıllardır Doğu Karadenizde suyla ilgili sorunların sıkça yaşandığını, bir yandan suyun faydalı taraflarının ihtiyaçlara yönlendirilemediğini, diğer taraftan da suyun zararlarından korunulamadığını savundu.
     Buna bağlı olarak da Doğu Karadenizde, 1929-2012 arasındaki 83 yılda suyla ilgili olaylarda, afetlerde 750 kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Prof. Dr. Önsoy, şöyle devam etti:
     Özellikle, küresel iklim değişiminde bölgesel ve zamansal değişimler sonucu, korkarım ki bu olayları daha sık yaşayacağız. Bu bize neyi gösteriyor- Biz suyu yönetemiyoruz, su bizi yönetiyor. O halde, suyu yönetebilmek için çok acilen Bölgesel Su Konseyi oluşturulması kaçınılmazdır. Bu konsey, örneğin bölgemizde, herhangi bir sayın valimizin başkanlığında, başta üniversitenin ilgili bilim dallarından bilim adamları ve araştırmacıları olmak üzere değişik uygulamacı kurumlardan elemanlardan oluşturulmalıdır. Bu konsey, zaman zaman bir araya gelip, bölgemizin su ile ilgili bütün fayda ve zararlarını önceden tartışmalı, ona göre tedbirler almalıdır
     Söz konusu konsey kapsamında bir risk komitesi de oluşturulması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Önsoy, Böylece, felaketler kapımıza dayandıktan sonra fazlaca bir önemi olmayan kriz komiteleri ortadan kaldırılacaktır. Bölgesel Su Konseyi önerimi, bir kez daha ilgililere duyurmak istiyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önsoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER