KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler

KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler


TRABZON (A.A) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde yılbaşında tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek işten çıkarılan 15 kişi, işe geri dönebilmek için topladıkları imzaları Cumhurbaşkanı Abdullah Güle gönderdi.
     Kahramanmaraş Caddesindeki PTT Trabzon Şubesi önünde toplanan ve işimizi geri istiyoruz yazılı yelek giyinen işçiler, siz tokken biz açız, işimizi geri istiyoruz yazılı pankart açtı.
     İşçiler adına basın açıklaması yapan Güner Yılmaz, Farabi Hastanesinin Trabzona ve bölgeye hizmet veren köklü bir kuruluş olduğunu belirterek, Bizler hastanenin batmasını elbette istemeyiz. Ancak siz de takdir edersiniz ki hastanelerin ekonomik olarak batma noktasına gelmesinin nedeni bizim aldığımız asgari ücretler olamaz. Var olduğu iddia edilen ekonomik krizin bedelinin de ödetileceği kişiler sağlık işçileri olmamalıdır dedi.
     Yılmaz, konuyu Cumhurbaşkanı Güle iletmek için bin 980 imza topladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Topladığımız imzaları Cumhurbaşkanımıza göndereceğiz. Aramızda 8 ile 18 yıl arasında hastaneye hizmet veren, hatta emekliliğini bekleyen arkadaşlarımız var. İşimize geri dönmekten başka amacı olmayan bizlerin yaşadığımız sorunu Cumhurbaşkanımıza taşımaktan başka çaremiz kalmadı. İmzaları sadece hastane önünde olan sağlık hizmeti almaya gelenlerden ve hastanede çalışan iş arkadaşlarımızdan aldık. İnsanlar derdimizi dinledi ve bize destek verdi. Cumhurbaşkanımızın vereceği destek, bizim çok daha anlamlı olacaktır.
     Açıklamanın gruptakiler, topladıkları imzaları Cumhurbaşkanlığına postaladılar.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER