KSÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.

KSÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Üstüner: -New Yorkun tarım metodu, Kahramanmaraşa gelecek


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tamer Üstüner, New Yorkun tarım metodunun Kahramanmaraşa geleceğini söyledi.
     Üstüner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YÖK tarafından 3 ay süreyle ABD Cornell Üniversitesine görevli olarak gönderildiğini belirterek, bu üniversitenin ziraat konusunda dünyada önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
     3 aylık dönemde ABDnin tarımsal alanda yeni metot ve tekniklerinin yerinde inceleneceğini bildiren Üstüner, New Yorkun tarım metodu, Kahramanmaraşa gelecek. Çünkü Kahramanmaraş ve New York aynı iklimi taşıyor. Oradaki bilimsel çalışmaları Kahramanmaraşta uygulamak mümkündür. Ayrıca o bölgedeki bitki zenginliğini şehrimizde uygulayabiliriz dedi.
     ABDde bulunduğu süre içerisinde bölgenin toprak, iklim faktörü ile tarımsal ürün desenlerini de inceleyeceğini dile getiren Üstüner, edindiği bilgileri Kahramanmaraş çiftçisine aktaracağını kaydetti.
     Kahramanmaraşın yeni bilimsel ve teknik çalışmalara ihtiyacı olduğunu söyleyen Üstüner, desteklerinden ötürü KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslana teşekkür etti.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber KSÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER