KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu:

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu: -2012 yılında Kocaelinin kullandığı destek miktarı yaklaşık 9 milyon 740 bin liradır. Oransal olarak Türkiyede kullandırılan KOSGEB desteklerinin, nüfusumuza göre yüksek olmasına rağmen en az


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, 2012 yılında Kocaelinin kullandığı destek miktarı yaklaşık 9 milyon 740 bin liradır. Oransal olarak, Türkiyede kullandırılan KOSGEB desteklerinin nüfusumuza göre yüksek olmasına rağmen en az yüzde 5 olması gerektiğini düşünüyoruz dedi.
     Gebzede gerçekleştirilen KOBİlere Destekler isimli panelde konuşan Zeytinoğlu, hem sanayi hem de liman şehri olan Kocaelide bulunan sanayi kuruluşlarının yaklaşık yüzde 90ını KOBİlerin oluşturduğunu belirterek, bu oranın Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi.
     Zeytinoğlu, bölgedeki büyük işletme sayısının fazla olmasının KOBİlerin kurumsal alt yapılarını güçlendirdiğine dikkati çekerek, Kocaelide Türkiye geneli ile kıyaslanırsa daha kurumsal, teknolojiyi yoğun kullanan, nitelikli eleman istihdam eden bir KOBİ profilinin karşılarına çıktığını, dolayısıyla destekler ve teşvikler söz konusu olduğunda kentteki KOBİlerin ilgisinin de büyük olduğunu kaydetti.
     Son yıllarda firmalara verilen desteklerin ciddi oranlarda artış gösterdiğini vurgulayan Zeytinoğlu, Bu artışta, firmaların yararlandıkları destek kapsamının genişletilmesi ve kullanımlarının kolaylaştırılmasının önemli bir payı olduğunu düşünüyoruz. Başta KOSGEB, Ekonomi Bakanlığı, TÜBİTAK ve MARKA destekleri firmalarımıza birçok destek enstrümanından yararlanmaları yönünde imkanlar sağlıyor dedi.
     Zeytinoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre KOSGEB desteklerinden yararlanan işletmelerin yüzde 65inin cirolarında, yüzde 42sinin de istihdamlarında artış belirlendiğini, Ar-Ge yapmayan işletmelerin yüzde 82sinin ise destekten sonra Ar-Ge faaliyetlerine başladıklarını dile getirerek, Türkiye genelinde KOSGEBin kullandırdığı destek tutarı 2012 yılında 292 milyon 500 bin lira olmuştur. 2012 yılında Kocaelinin kullandığı destek miktarı yaklaşık 9 milyon 740 bin liradır. Oransal olarak Türkiyede kullandırılan KOSGEB desteklerinin, nüfusumuza göre yüksek olmasına rağmen en az yüzde 5 olması gerektiğini düşünüyoruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER