KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu:

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu: Nisan ayında Kocaelinin ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,9 artarak 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşti


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaelinin Nisan ayı ihracatının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,9 artarak 1,5 milyar dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.
     Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sanayinin ithalata dayalı olduğunu belirterek, buna enerji maliyetlerindeki artışı da eklemek gerektiğini aktardı.
     Türkiyenin en büyük pazarı olan ABdeki ekonomik daralmanın da ihracatta önümüzdeki dönemde sıkıntı yaratacağını bildiren Zeytinoğlu, buna rağmen Kocaeli ihracatçısının performansının memnuniyet verici olduğuna dikkati çekti.
     Zeytinoğlu, şunları kaydetti:
     Gümrüklerden aldığımız verilere göre Nisan ayında Kocaelinin ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,9 artarak 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Kocaeli sanayi üretiminde ve ihracatta ülkemizin lokomotifi olmaya devam ediyor. Bu son derece sevindiricidir. İthalatta ise Türkiye geneline paralel daralma Nisan ayında da devam etmektedir. Nisan ayında ithalat geçen yıla göre yüzde 1 azalarak 4,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Buradan hareketle Türkiye genelinde de Nisan ayı ithalatının daralmaya devam edeceğini söylemek yanlış olmaz
     (NEC-NC)
<< Önceki Haber KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER