Kozan Meslek Yüksekokulu 3. Geleneksel Satranç

Kozan Meslek Yüksekokulu 3. Geleneksel Satranç Turnuvası


ADANA (A.A) - Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulu 3. Geleneksel Satranç Turnuvasına 115 sporcunun başvurduğu bildirildi.
     Türkiye Satranç Federasyonu Kozan Temsilcisi Halil Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Mart pazar günü yüksekokulda gerçekleştirilecek turnuvaya şuana kadar 115 sporcunun başvurduğunu belirtti.
     Akyürek, 5 tur İsviçre sistemine göre düzenlenen turnuvada dereceye girecek sporcuların, 23 Martta Adanada başlayacak olan satranç ligine de katılabileceklerini kaydetti.
     Turnuvanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Kozan Yıldırım Spor Kulübü ve Santraç Federasyonu İlçe Temsilciliği koordinesi ile gerçekleştirildiğini ifade eden Akyürek, Şuana kadar 115 sporcumuz turnuvaya katılmak için başvurdu. Bu sayının son başvuru tarihi olan 1 Marta kadar 150yi bulacağını tahmin ediyoruz. Kozan son yıllarda satranç alanında büyük gelişme gösterdi. 23 Mart-21 Mayıs tarihleri arasında Adanada gerçekleştirilecek satranç ligi ile haziran ayında Konyada düzenlenmesi planlanan bölgesel ligde Kozanlı satranççıların önemli dereceler elde edeceğine inanıyorum dedi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Kozan Meslek Yüksekokulu 3. Geleneksel Satranç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER