Kozan Kent Konseyi Çevre Sorunları Komisyonunun

Kozan Kent Konseyi Çevre Sorunları Komisyonunun çalışmaları


ADANA (A.A) - Kozan Kent Konseyi, Çevre Sorunları Çalışma Komisyonu değerlendirme toplantısı düzenledi.
     Komisyon Başkanı Fatma İzgi başkanlığında Kent Konseyi binasında toplanan komisyon üyeleri, yıl içinde başlatılan ve devam eden çalışmaları değerlendirdi.
     Komisyon, geri dönüşüme uygun kağıt, karton, plastik gibi katı ürünlerin kaynağında ayrıştırılarak değerlendirilmesi ve atık yağların toplanması konusunda belediyece başlatılan çalışmaların geliştirilmesi ve vatandaşların uygulamaya katılımının artırarak yayınlaştırılması için yapılabilecekleri görüştü.
     Çevreye duyarlılığın küçük yaşlarda kazandırılması için ilçedeki Eko Okul sayısının artırılmasının önemli olduğuna dikkati çeken komisyon üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilen Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamındaki resim, kompozisyon ve toknoloji tasarım yarışmasının gelenekselleştirilmesi ve çevre konulu kısa film yarışması ile zenginleştirilmesinin uygun olacağı kararına vardı.
     Çalışma grubu üyeleri, Orman İşlet Müdürlüğü ile yürütülen fidan dikimi etkinliklerinin de yeni ekim alanları tespit edilerek yıl boyunca sürdürülmesini kararlaştırdı.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozan Kent Konseyi Çevre Sorunları Komisyonunun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER