Kozan Kaymakamı Sevgili Kuran Kursunda inceleme

Kozan Kaymakamı Sevgili Kuran Kursunda inceleme yaptı


ADANA (A.A) - Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, müftülük bünyesindeki Merkez Yatılı Kız Hafızlık ve Kurn Kursunu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     İlçe Müftüsü Feramüz Beydoğan, ziyarette, Kuran kurslarına artan talep sebebiyle, daha fazla kursiyere yer temin etmek amacıyla başlattıkları çalışma kapsamında, müftülük binasının üst katındaki bölümün Yatılı Kız Hafız ve Kuran kursu olarak yeniden düzenlendiğini belirtti.
     Beydoğan, kız kursiyerlerin ihtiyacını karşılamak için 40 adet çelik dolap temin ettiklerini ve yeni sıralar satın aldıklarını, müftülük bahçesindeki atıl durumda bulunan binanın yaptırılan tadilatla kız kursiyer için yemekhaneye çevrildiğini, bir lojmanın da boşaltılarak kız kursiyerlerin kullanımına dahil edildiğini kaydetti.
     Halen 56 erkek ve 50 kızın yatılı eğitim gördüğü belirten Beydoğan, kursların giderlerinin önemli bir kısmının ilçe halkının yaptığı yardımlar ve Türkiye Diyanet Vakfı Kozan Şubesinin desteği karşılandığını, eğitimin aksamadan yürümesini sağlayan hayırseverlere ve vakfa teşekkür ettiklerini söyledi.
     Kaymakam İzzettin Sevgili ise Müftü Beydoğandan aldığı bilginin ardından bir süre kursiyerler ve eğitimciler ile sohbet ettikten sonra müftülüğün yürüttüğü çalışmalardan duyduğunu memnuniyeti dile getirdi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kozan Kaymakamı Sevgili Kuran Kursunda inceleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER