Kozan Emniyetinin Mutlu Yuva seminerleri

Kozan Emniyetinin Mutlu Yuva seminerleri


ADANA (A.A) - Kozanda Emniyet Müdürlüğünce uygulamaya konulan Sevgi Tohumları Projesi kapsamında yeni evli çiftlere yönelik Mutlu Yuva semineri düzenlenmesine devam ediliyor.
     Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amiri Komiser Ufuk Kestek, Belediye Meclis Salonunda düzenlenen 5inci seminerde, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı ile birlikte yürütülen Sevgi Tohumları Projesi kapsamında düzenledikleri seminerlerde bugüne kadar 80 aileye eğitim verildiğini söyledi.
     Geçen yıl Kasım ayında başlattıkları seminerlerin, belediye evlendirme memurluğundan adreslerine ulaşılan yeni evlenen çiftleri kapsayacak şekilde düzenli olarak gerçekleştirildiğini kaydeden Kestek, uygulamayla aile içi şiddetin ve çocukların suça sürüklenmesinin önlenmesi, toplumdaki suç oranının mutlu evlilikler kurularak azaltılmasının hedeflendiğini belirtti.
     Kestek, belirli aralıklarla sürdürülen seminerlerde ailenin önemi, bireyler arası ve çocukla iletişim, öfke kontrolü, stresle başedebilme, genel sağlık konularında bilinçlenme, güvenlik teşkilatları ile el ele verilmesi halinde suç oranlarının ve mağduriyetlerin önemli ölçüde azalması gibi konuların da ele alındığını vurgulayarak şunları söyledi:
     Aile bireylerine verilen bu eğitimlerle son zamanlarda toplumumuzda artış gösteren aile içi şiddet, özellikle kadına ve çocuğa yönelik şiddet olayları ile çocukların suça sürüklenmelerinin önlenmesi, daha huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulması amaçlandı. Yapılan araştırmalara göre iletişimsizlik sebebiyle sürekli birbirleri ile tartışan, aralarında devamlı sürtüşme yaşanan ailelere mensup çocukların suça karışma oranının yüksek olduğu belirlenmiştir. Sağlam temeller üzerine oluşturulmuş, saygı ve sevgi çerçevesindeki mutlu evliliklerin varlığının toplum huzurunun korunması anlamına geldiğini düşünmekteyiz.
     Daha sonra Psikolog Ercan Özdemir yeni evli çiftlere aile içi sağlıklı iletişim ve evlilikte mutluluğu garantilemenin yolları konusunda, Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Emine Çetin ise anne ve bebek sağlığı konularında bilgi verdi.
     Etkinlik, sertifika dağıtımıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozan Emniyetinin Mutlu Yuva seminerleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER