Kozanda yol çalışması sırasında heyelan meydana

Kozanda yol çalışması sırasında heyelan meydana geldi -2 ev göçük riski nedeniyle boşaltıldı


ADANA (A.A) - Kozan ilçesinde yol çalışması sırasında heyelan meydana geldi. Yolun üst tarafındaki 2 ev göçük riski nedeniyle boşaltıldı.
     Ağlıboğaz Mahallesi Feke Yolu Caddesi Sırelif mevkisinde, müteahhit firma tarafından sürdürülen yol genişletme çalışması sırasında heyelan meydana geldi.
     Heyelan nedeniyle karayolunun üst kısmındaki tepede bulunan Fatma Sürücü ve Recep Çoşmana ait evlerde göçük riski oluştu.
     Kozan Belediyesi İmar Müdürlüğü ve şantiye şefliği ekipleri, gelen ihbar üzerine mücavir alan içindeki yol çalışmasını durdurarak, mülk sahiplerine can ve mal güvenliği riski nedeniyle evleri tahliye etmeleri için tebligatta bulundu. TEDAŞ ekipleri ise yıkılmak üzere olan enerji nakil hattı direklerini kontrollü olarak sökerek, yolun üst kısmına taşımaya başladı.
     Karayolları ve müteahhit firma yetkilileri de heyelanın devam etmesi halinde yıkılma riski ile karşı karşıya bulunan evlerde inceleme yaptı.
     Ev sahiplerinden Fatma Sürücü, heyelan olduğunu önce kendisinin fark ettiğini ve yol yapımında çalışanları uyardığını söyledi.
     Gideceği başka bir yeri olmadığını ifade eden Sürücü, yol çalışması sırasında hiç bir yetkili tarafından uyarılmadıklarını iddia ederek, oluşacak zararın tazmini için sorumlular hakkında şikayetçi olacağını söyledi.
     Müteahhit firmanın yetkilileri, yol yapımının projeye uygun şekilde sürdürüldüğünü, yapılan sondaj çalışmalarında toprak yapısına ilişkin olumsuz bir rapor bulunmadığını ileri sürdüler.
    
     Muhabir : Volkan Varan / Anıl Bağrık / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı : Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kozanda yol çalışması sırasında heyelan meydana Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER