Kozanda kas hastası engelliye akülü sandalye

Kozanda kas hastası engelliye akülü sandalye


ADANA (A.A) - Kozanda kas hastalığı sebebiyle 7 yıldır hareket etmekte güçlük çeken ve evinden dışarı çıkamayan engelliye akülü sandalye yardımında bulunuldu.
     Türkiye Beyazay Derneği Kozan Şubesince, ilçeye bağlı Gaziköy kasabasında yaşayan evli ve 2 çocuk sahibi 48 yaşındaki kas hastası Halil Konuksevenin, 7 yıldır yatağa bağlı olarak yaşamını sürdürdüğünü belirlendi.
     Dernek Başkanı Ahmet Ünal ve yönetim kurulu üyeleri, Konukseveni Yenimahalle Zümrüt sokaktaki evinde ziyaret ederek sağladıkları akülü sandalyeyi teslim etti.
     Meryem Konukseven, eşi Halil ile 13 yıllık evli olduklarını, doğuştan geldiği belirlenen kas hastalığının 7 yıl önce aniden ortaya çıktığını, eşinin traktör tamirciliği yaparken çalışamaz ve evden dışarı çıkamaz duruma geldiğini anlattı.
     Elleri tutmadığı için eşinin bugüne kadar tekerlekli sandalye kullanamadığını, ancak, akülü sandalyeyi tek parmağıyla kullanabileceğini belirten Meryem Konukseven, Bağışlanan akülü sandalye ile Halil sosyal hayata yeniden girebilecek. Evden çıkamadığı için tek arkadaşı televizyon olmuştu. Tedavisi için sağlık kuruluşlarına giderken yaşadığımız ulaşım zorluğu da önemli oranda aşılmış olacak. Dernek yetkililerine bağışları için teşekkür ediyorum dedi.
     Dernek Başkanı Ahmet Ünal ise 2009 yılında kurdukları dernek şubesinin girişimleri ve hayırseverler desteği ile ihtiyaç sahibi engellilere 4ü akülü 19 tekerlekli sandalye bağışında bulunduklarını, engellilerin meslek edinmelerini sağlayacak çeşitli kurslar açtıklarını hatırlattı.
     Engelli Halil Konuksevene de yardımcı olmaktan mutlu olduklarını ifade eden Ünal, engellilerin sorunlarının aşılması için çalışmalarını gayretle sürdüreceklerini kaydetti.
     Daha sonra Halil Konukseven akülü sandalyesine bindirilerek, aracın kullanılışı gösterildi. Konukseven de dernek yetkililerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kozanda kas hastası engelliye akülü sandalye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER