Kozanda ilköğretim haftası kutlandı

Kozanda ilköğretim haftası kutlandı


ADANA (A.A) - Kozanda, ilköğretim haftası düzenlenen törenle kutlandı.
     Etkinlik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmezin Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     100. Yıl İlköğretim Okulundaki törende ise 8. sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan öğrencilere çiçek verdi.
     Kaymakam İzzettin Sevgili, konuşmasına Afyon, Bingöl ve Hakkaride meydana gelen olaylarda şehit olan güvenlik görevlilerini rahmet ve minnetle anarak başladı.
     Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalacağını, sürdürülen mücadeleyle yaşanmakta olan acı olayların mutlaka sona erdirileceğini ifade eden Sevgili, güçlü ve çağdaş bir ülke olmak için de eğitimin önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Gelişmiş, medeni dünya ile aramızdaki makası daraltmak için eğitim süremizin daha uzun olması, müfredatımızında uyguna hale getirilmesi gerekmektedir. Bu anlamda yeni bir sisteme doğru geçiş yaşıyoruz. Bu geçişte aksaklıklar olabilir. Ancak, öğretmen, öğrenci ve veliler bir araya gelerek birlikte çözüm üreteceğiz.
     Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez ise amaçlarının bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknoloji üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik ve özgüvenli bir nesil yetiştirmek olduğunu belirtti.
     Okul öğretmeni Hülya Dağlının günün anlam ve öenmini belirten konuşması ve öğrencilerin okuduğu şiirlerle etkinlik sona erdi.
     Törene Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çetin, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Volkan varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda ilköğretim haftası kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER