Kozanda besicilere son uyarı

Kozanda besicilere son uyarı


ADANA (A.A) - Kozan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir içinde büyük ve küçükbaş hayvan besiciliğinin yasaklanması kapsamında, besicileri son kez uyardı.
     Zabıta Müdürü Mutlu Dağlı, İlçe Hıfsızsaha Kurulunun geçen yıl 11 Martta aldığı kararla büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin kademeli olarak kaldırılmasına karar verdiğini ve 1 Haziran itibarıyla şehir merkezinde küçük ve büyükbaş hayvan yetiştirilmesinin yanı sıra çekilmiş ve balyalanmış saman ve yem depolanmasının da yasaklandığı hatırlattı.
     Dağlı, karara ilişkin birçok kez uyarı da bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Bir kaç ertelenen uygulamanın yürürlüğe girdiği günden sonra da ekiplerimizle mahalle aralarında tarama gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın önemli bir çoğu, karara uyulması konusunda duyarlılık gösteriyor ve hayvanlarının kaldırıyor. Diğer besicilerimizin de gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Henüz, hayvanlarını kaldırmayan besicilere de yasağa uymaları için kısa bir zaman tanıdık. Buna rağmen besiciliğe devam edenler hakkında mutlaka cezai işlem uygulanacak.
     Geçen hafta, tüccarın düşük fiyat teklifi sebebiyle hayvanlarını satamadıkları gerekçesiyle, kendilerine ek süre vermesini isteyen ve Belediye Başkanı Kazım Özganla görüşemediklerinden yakınan Şevkiye Mahallesindeki besiciler, bayrama kadar kendilerine süre verilmesini istemişti.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda besicilere son uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER