Kozanda Eko okul sergisi

Kozanda Eko okul sergisi


ADANA (A.A) - Kozanda, Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri, atıkları değerlendirerek yaptıkları el işi, resim ve oyuncakların yer aldığı Eko okul sergisi açtı.
     Okul binasındaki serginin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez ve işadamı Ali Baysal yaptı.
     Okul Müdürü Demet Alapınar Polat, sergide 200 öğrencinin hazırladığı yaklaşık 10 bin parça el işinin bulunduğunu belirterek, eserlerin önemli bir kısmının atık malzemelerden yapıldığını kaydetti.
     Polat, atık kağıt, karton, şişe ve poşetlerden yaptıkları çalışmaların, çevreyi ve doğayı korumanın yanında, çocukların hayal dünyasını ve el becerilerini geliştirmede önemli olduğunu bildirerek, sergi sonunda tüm atık el işlerinin geri dönüşüme gönderileceğini söyledi.
     Sergiyi gezen ve okul idarecilerinden bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez ise öğrencilerin küçük yaşta kazandıkları becerilerin ileri ki yaşamlarında önemli yararlar sağlayacağına dikkat çekerek, bu nedenle okul öncesi eğitimi çok önemsediklerini belirtti.
     Sönmez, Kozanda 28 bin 915 öğrenci, bin 596 öğretmen ve idarecinin yarıyıl tatiline girdiğini de hatırlatarak, velilerden karnesinde kırık notu olan çocuklarına kızmak ve cezalandırmak yerine, sevgiyle yaklaşarak yardımcı ve destek olmalarını, öğrencilerin de 2 haftalık tatili fırsat bilerek eğlenirken düşünmeye de fırsat yaratmalarını ve eğitim öğretimin ikinci dönemin başarılı olmak için gayret göstermelerini istedi.
     Açılışa, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Kozanda Eko okul sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER