Kozanda çiçek gibi proje

Kozanda çiçek gibi proje -Ev kadınlarının saksı ve kesme çiçekçiliği yaparak gelir elde etmesi amacıyla Her Kadın Bir Çiçektir projesi hazırlandı


ADANA (A.A) - Kozanda, ev kadınlarının ekonomiye katkıda bulunmaları ve gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kozan Belediyesi işbirliği ile Her Kadın Bir Çiçektir projesi hazırlandı.
     İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli proje koordinatörü ziraat mühendisi Bülent Tanrıverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin amacının, ev kadınlarının gelir elde etmesi ve ev işleri dışında hobi tarzında başka işlerle uğraşmalarına olanak sağlamak olduğunu söyledi.
     Proje sayesinde, müstakil evlerin atıl durumdaki bahçeleri ve balkonlarının da çiçeklerle donatılarak çevreye olumlu katkı sağlanacağını belirten Tanrıverdi, bu konuda Sosyal Destek Programına başvuruda bulunacaklarını kaydetti.
     Tanrıverdi, projenin 1 yıl sürmesinin planlandığını anlatarak, şunları kaydetti:
     Proje kapsamında, 30 ev kadınına saksı ve kesme çiçek yetiştiriciliği konusunda eğitim vereceğiz. Kursiyerler, bitki bakımının yanı sıra pazarlama eğitimi de alacaklar. Uygulama eğitimleri belediyenin park ve bahçeler birimine ait serada yapılacak. Profosyonel çiçek üreten işletmelere teknik gezi de düzenleyeceğiz. Yaklaşık 20 çiçek çeşidinin üretimi düşündüğümüz projemizin kabul edilerek hayata geçmesi ile ev kadınlarımızın ürettiği çiçekleri gezici bir karavanda satışa çıkaracağız.
     (VV-AG)
<< Önceki Haber Kozanda çiçek gibi proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER