Koyulhisarda Örtü Altı Domates Yetiştiriciliği kursu

Koyulhisarda Örtü Altı Domates Yetiştiriciliği kursu -Kursiyerler, serada sebze ve meyve yetiştirdi


SİVAS (A.A) - Koyulhisar ilçesinde açılan Örtü Altı Domates Yetiştiriciliği Kursuna katılan kadın kursiyerler, serada sebze ve meyve yetiştirdi.
     Koyulhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ercan Yurttaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İşkur İl Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan Örtü Altı Domates Yetiştiriciliği Kursu hakkında bilgi verdi.
     Yurttaş, 9 Nisanda başlayan 360 saatlik kursun 19 Temmuzda sona erdiğini söyledi. Kursiyerlerin oluşturduğu serada yetişen sebze ve meyvelerin hasadını yapmaya başladıklarını belirten Yurttaş, şunları kaydetti:
     Örtü Altı Domates Yetiştiriciliği Kursu ile ilçemiz sınırları içerisinde yetiştirilen ama ünü Türkiyeye yayılan ve ilçemize özgü olan ünlü Koyulhisar domatesinin yetiştirilme tekniğini bilimsel olarak vatandaşlarımıza öğretmeyi ve aynı zamanda kursiyerlerimize meslek edindirmeyi amaçladık. Kursumuzda sera yapımı, toprağın yapısı, toprağın işlenmesi, gübrelenmesi, damlama sulama sisteminin kurulması, fidelerin dikimi, sulanması, bakımı, yabancı otların temizlenmesi, budanması, ipe alınması ve ürününün pazarlanması konularında bilgiler verildi.
     Ziraat mühendisi Nuh Dipova tarafından verilen kursa ilçedeki 20 kadın kursiyerin katıldığını ifade eden Yurttaş, oluşturulan serada Koyulhisara özgü domates başta olmak üzere biber, salatalık, patlıcan, kavun ve çilek gibi sebze ve meyvelerin yetiştirildiğini söyledi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Koyulhisarda Örtü Altı Domates Yetiştiriciliği kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER