Köylerin çöplerinin alınmadığı iddiası

Köylerin çöplerinin alınmadığı iddiası -Isparta merkezinde bulunan ve İl Özel İdaresi tarafından alınması gereken köylerdeki çöplerin, yaklaşık 15 gündür toplanmadığı iddia edildi


ISPARTA (A.A) - Isparta merkezinde bulunan ve İl Özel İdaresi tarafından alınması gereken köylerdeki çöplerin, yaklaşık 15 gündür toplanmadığı öne sürüldü.
     Ispartada merkeze bağlı Yakaören köyünde yaşayan Veli Yay, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi tarafından toplanması gereken çöplerin yaklaşık 15 gündür alınmadığını, çöpün kokusundan rahatsızlık duyduklarını kaydetti.
     Çöplerin toplanmama gerekçesini bilmediklerini belirten Yay, Köyün havasını kirletmek kimin hakkıdır- İnsan her tarafta insandır. Şehirde de köyde de aynıdır. Biz bu pisliği istemiyoruz dedi.
     Yakaören Köyü Muhtarı Mehmet Pediz ise çöplerin toplanmasındaki aksaklığın, çöp toplamayı gerçekleştirecek firma ihalesinin gecikmesinden kaynaklandığını kaydetti. Köydeki çöpleri kendi imkanları ile topladıklarını ifade eden Pediz, çöpleri boşaltmak için bir alan bulamadıklarını söyledi.
    
     -Sorun, ihale sürecinden kaynaklanıyor-
    
     İl Özel İdaresi Genel Sekteri İbrahim Yıldırım ise gerçekleştirilen ihaleyi kazanan ve çöpleri toplaması gereken firmanın, yasal olarak ehliyeti olmaması nedeniyle ihalenin iptal edildiğini bildirdi.
     Yeni ihalenin gerçekleştirildiğini ifade eden Yıldırım, Kısa zamanda ihale sonuçlanacak. Buna rağmen çöplerinin toplanmaması gibi bir durum söz konusu değil. Sadece iki köyde çöplerin toplanması sorunu var. Bunların dışındaki köylerde ihale sonuçlanana kadar İl Özel İdaresi kendi imkanları ile çöpleri toplamakta, vatandaşları mağdur etmemektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Köylerin çöplerinin alınmadığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER