Köye, hırsızlara karşı güvenlik kameralı çözüm

Köye, hırsızlara karşı güvenlik kameralı çözüm -Ceyhan ilçesine bağlı Değirmenli köyü sakinleri artan hırsızlık olaylarına karşı güvenlik kamerası sistemi kurdurdu


ADANA (A.A) - Ceyhan ilçesine bağlı Değirmenli köyü sakinleri, artan hırsızlık olaylarına karşı güvenlik kamerasistemi kurdurdu.
     Köy Muhtarı Nurettin Ustok, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki mahalleden oluşan ve yaklaşık 300 nüfuslu köylerinde, daha çok büyükbaş hayvan hırsızlıkları olduğunu söyledi.
     Hırsızlara karşı caydırıcı olması amacıyla köy sakinlerini güvenlik kamerası konusunda ikna ettiğini belirten Ustok, Bir şirketle görüşme yaparak köyümüze 20 bin lira harcamayla bu sistemi kurdurduk dedi.
     Ustok, sistemin maliyetinin yüzde 75inin köy sakinleri arasında toplandığını, kalanının ise Kaymakamlık bütçesinden karşılandığını ifade ederek, şunları söyledi:
     Köyümüzde anayoldaki elektrik direkleri başta olmak üzere bazı ara sokaklara toplam 24 adet güvenlik kamerası takıldı. Faaliyete geçen sistemle 4 kamera plaka okuyucu özelliğe sahip. Hırsızlıkların yanı sıra, köyümüzde çok sayıda trafik kazası meydana geliyordu. Sistem çalışmaya başladığı günden bu yana köyümüzde ne bir hırsızlık, ne de trafik kazası oldu.
    
     Muhabir: İrfan Kurt
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Köye, hırsızlara karşı güvenlik kameralı çözüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER