Köyceğizde köprü yapım çalışmaları

Köyceğizde köprü yapım çalışmaları -AK Parti Muğla Milletvekili Boğa: -Çayhisar köyünü sıkıntıya sokan dereler önce ıslah edilecek


MUĞLA (A.A) - AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Köyceğizde incelemelerde bulundu.
     Çayhisar köyünde incelemelerde bulunan Boğa, köydeki sıkıntının köprü yüzünden yaşanmadığını söyledi. Köprü ihtiyacının sadece köyün küçük bir mahallesini birleştirme ihtiyacından kaynaklandığını ifade eden Ali Boğa, Mesele sadece bir köprü yapımı olsaydı çoktan yapılırdı. Ancak önce derenin ıslah edilmesi gerekiyor. Muğlada dik yamaçlardan aşağı akan dereler kış aylarında yoğun yağışlar esnasında ulaşımı aksatıp, erozyona sebep oluyor ve denizlerimizi kirleterek turizmi etkiliyor. Bu nedenle derelerin ıslahı konusuna uzun zamandır vurgu yapıyoruz. Bu yıl Fethiye Körfezini kirleten Murt Deresini ıslah edeceğiz. Bu proje bölge için çok önemli bir proje. İlk çalışma Murt Deresinin ıslahı ile başlamıştır dedi.
     Köyceğizde çok geniş bir alanda her yıl yerini değiştiren bir dere üzerine yapılan köprünün, dere yer değiştirdiği zaman hiç işe yaramayacağını vurgulayan Boğa, şöyle konuştu:
     Çayhisar köyünü sıkıntıya sokan bu dereler önce ıslah edilecek. Derenin aktığı yatak belirlenmeden yapılacak bir köprü çözüm olamayacaktır. Yine uzun zamandır vurgu yaptığımız bir başka konu Muğlanın kıyıları ve kırsalı arasındaki uçurumun giderilmesi. Dışardan algılanan Muğla ile içinde yaşanan Muğla farklıdır. Köylerinde karasabanla tarım yapılan, çaylarından tahta köprülerle ya da varillerle geçilen, gelir düzeyi düşük bir Muğla gerçeği var. Ancak sadece İl Özel İdare ile buralara hizmet götürülememektedir. Bu sorunların da etkili çözümü gelecekte Büyükşehir Belediyesinden geçecektir. Maalesef Muğlada çözüm getiren, etkili, vizyon sahibi bir belediyecilik yapılamamaktadır.
     Boğa, Devlet Su İşleri yetkilileri ile görüştüğünü, derenin ıslahı için en kısa sürede çalışma başlatılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Köyceğizde köprü yapım çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER