Köy takımı Türkiye şampiyonu oldu

Köy takımı Türkiye şampiyonu oldu -Kastamonunun Araç ilçesine bağlı İğdir köyü ortaokulunun 3 kız öğrencisinin yer aldığı takım, Amasyada düzenlenen Türkiye Poomse Tekvando Şampiyonasında 18 takım arasında Türkiye şampiyonu


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Araç ilçesine bağlı İğdir köyü ortaokulunun 3 kız öğrencisinin oluşturduğu üçlü senkron minik yıldız bayan takımı, 8-11 Kasım tarihleri arasında Amasyada düzenlenen Türkiye Poomse Tekvando Şampiyonasında 18 takım arasından Türkiye şampiyonu oldu.
     Şampiyonaya katılan 18 takım arasındaki tek köy takımı olan üçlü senkron minik yıldız bayan takımı, 3 altın madalyayla döndükleri köylerinde sevinç ve coşkuyla karşılandı. Öğrencilerin köylerine altın madalyalarla dönmesi, aileleri başta olmak üzere tüm köy halkında büyük sevinç meydana getirdi.
     İğdir Lisesi Spor Kulübü Başkanı Kamil Kaderli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce açtıkları salonda 40a yakın çocuk sporcularının olduğunu ve bunların üçünün Türkiye şampiyonu olduğunu söyledi.
     Kulüp kurma fikrinin İğdir Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve takımın antrenörü Ercan Çelikten çıktığını belirten Kaderli, şöyle konuştu:
     Bazen akşam okuldan çıkınca bazen de sabahları çocuklarımızı çalıştırdı. Şu an burası boş bir inşaat. Biz rica ettik, kendi bütçemizden bir miktar kira parası vererek çocuklarımıza burayı tahsis ettik. Çocuklarımızı odun sobasıyla ısıtıyoruz. Burada bu şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Öğrencilerimizden üçü şu anda Türkiye şampiyonu. Çocuklar için köy ortamı yetersiz. Çocuklarımızın, büyük illerde, büyük spor salonlarında çalışması lazım. Çocuklarımız şu anda büyük illerimizde daha geniş imkanlarla çalışsalar onlardan dünya şampiyonluğu bile bekliyoruz. Bu konuda devlet büyüklerimizin yardımlarını bekliyoruz.
    
     -Çok inandık, çok çalıştık-
    
     Şampiyonlardan Eda Derya Çekmece(13), 3 yıl önce bir tekvando salonuna gidip, ortamı gördükten sonra bu sporu yapmaya karar verdiğini söyledi.
     Geçen sene aynı şampiyonada Türkiye üçüncüsü olduklarını ifade eden Çekmece, Bu sene daha çok inandık, daha çok çalıştık. Birinciliği hedefledik ve şampiyon olduk. Haftanın her günü günde 2 saat antrenman yapıyorduk. Belki bir gün tatil oluyordu. Ne kadar imkanlar kısıtlı olsa da inanarak, çalışarak, insan istediği seviyeye ulaşabiliyor diye konuştu.
    
     -Hedef Avrupa şampiyonluğu-
    
     Türkiye şampiyonluğunun mutluluk verici olduğunu anlatan Kübranur Çekmece(11) ise Avrupa şampiyonalarında birinci olmayı hedeflediklerini söyledi.
     Okuldan çıkar çıkmaz kulübe geldiğini dile getiren Çekmece, şu ifadeleri kullandı:
     Burada 2 saat çalışıyoruz. Sonra eve gidip ödevlerimizi yapıyoruz. Derslerim iyi gidiyor, derslerime sporun olumsuz etkisi olmuyor. Amasyada yapılan Türkiye şampiyonasına inanarak gittik ve birinci olduk. Her gün burada çalıştık. Çalışan, inanan başarıyor. İleride Avrupa şampiyonalarında Türkiyeyi, ilimizi, salonumuzu temsil etmemiz için birinci olmayı hedefliyoruz. Her zaman çalışıp, birinci olup Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırmak istiyoruz. Ben tıp okumak istiyorum ama bunun yanında tekvandoyu da hiç bırakmamayı düşünüyorum. Şu anda bizi yetiştiren hocamız gibi bende köylerde çocuk yetiştirmek istiyorum. Hocamız da birinci olacağımıza inanıyordu.
    
     -Köyden şampiyon çıkartmak istiyorum-
    
     Sporcu öğrencilerden üçüncü şampiyon Sema Kabataş(13) da Amasyada aldıkları altın madalyalardan dolayı herkesin çok sevindiğini söyledi.
     Antrenörleri Ercan Çelikin bu konuda büyük fedakarlıkları olduğunu aktaran Kabataş, İleride tekvandoya devam edeceğim. Ben de hocamız gibi imkanı kısıtlı olan yerlerde salon açıp, çocukları şampiyonaya götürüp aynı bizim gibi köyden şampiyon çıkartmak istiyorum. Bizden böyle bir başarı beklenmiyordu. Köylüler buna çok seviniyorlar. Her yerde bizi konuşuyorlar şeklinde konuştu.
    
     -Çocuklarımın şampiyon olacaklarını biliyordum-
    
     Başarının bağda da olsa köyde de olsa elde edilebileceğinin altını çizen Eda Derya ve Kübranur Çekmecenin babası Mevlüt Çekmece(55) ise şöyle konuştu:
     Benim çocuklarım geçen seneki Türkiye şampiyonasında üçüncü olmuşlardı. Ben çocuklarımla hiç konuşmadığım halde çocuklarımın azmini gördüm. Tesadüfen Samsunda Eda Deryanın Türkiye şampiyonunu görünce, o yaptıysa ben de yaparım dediğini duydum. Ve bu çocuğun bu işi başaracağını anladım. Birinci olması güzel bir şey. Devlet büyükleriyle görüşmesi, onların elinden ödül alması beni gururlandırdı. Birinciliği elde edecek yetenekler var köydeki bu kulübümüzde. Uluslararası yarışmalardan altın madalyayla dönmeleri bizi daha da gururlandıracak. Dünyada şampiyon olmuş kişileri de araştıralım. Muhammet Ali de köyde yetişmiş bir boks şampiyonu. Bizim çocuklarımız da şampiyon olabilir, bu köyden de bu başarı çıkar. Ben çocuklarım için elimden gelen her türlü desteği vereceğim.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Köy takımı Türkiye şampiyonu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER