Kovalı Et ve Süt Entegre Tesisi

Kovalı Et ve Süt Entegre Tesisi için çalışmalar başladı


SİVAS (A.A) - Ulaş ilçesi Kovalı mevkisinde yapılacak Et ve Süt Entegre Tesisi için İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin bölgede iş makineleriyle çalışmaya başladığı bildirildi.
     İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Ayhan, Sivasın tarım ve hayvancılıkta önemli bir yere sahip olduğunu ve bu potansiyeli iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti.
     Ayhan, şunları kaydetti:
     2013 yılı içerisindeki en önemli çalışmalarımızdan birisi olan Sivas Hayvancılığını Geliştirme Projesinin sahadaki çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Bugün itibariyle Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı 5 dozerimiz yaklaşık 150 bin metrekare alanı bir ay içerisinde düzenleyerek hazır hale getirecek. Arazi, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü personelimizin gözetiminde iki kademe halinde olacak. 1 Mayıs tarihi itibariyle de ihaleyi alacak olan firmaya alanı teslim ederek, 2014ün sonunda Sivas Hayvancılığını Geliştirme Projesi kapsamında Et ve Süt Entegre Tesisimizi ilimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz.
     Hayvancılıkta yaşanan sorunlara da değinen Ayhan, Artık hayvancılık kırsalda gelişecek, güçlenecek, cazip hale gelecek, çiftçilerimize düzenli bir pazar oluşacak, istihdama katkı sağlanacak. Bu projeyle bir nebze olsun kırsaldan göç önlenecek ifadelerini kullandı.
     Tesisin günlük 350 büyükbaş, 500 küçükbaş hayvan kesimi yapacak kapasitede olacağını aktaran Ayhan, ayrıca günlük 200 ton süt işleme imkanının da sağlanacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kovalı Et ve Süt Entegre Tesisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER