KOÜde Ululuslararası Orta Asya Çalıştayı düzenlendi

KOÜde Ululuslararası Orta Asya Çalıştayı düzenlendi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) tarafından Uluslararası Orta Asya Çalıştayı düzenlendi.
     KOÜ Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen çalıştayda konuşan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, kalben dost oldukları ve dünyanın en önemli bölgesi olan Orta Asya ile ilgili böyle bir çalıştayın yapılmasının memnun edici olduğunu söyledi.
     Komsuoğlu, Orta Asyanın çok önemli bir bölge olduğunu, Türkiyenin tarihi ve kültürel bağları bulunduğunu, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine yönelik bu bilimsel etkinliklerin düzenlenmesinin kültürel ve bilimsel gelişmelere çok katkı sağlayacağını söyledi.
     Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Darhan Kydyrali de Türk Konseyinin KOÜyü bundan sonraki çalışmalarında da destekleyeceğini anlatarak, özellikle gençlerin çalıştaylara ilgi göstermesinin kendilerini sevindirdiğini ifade etti.
     KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak ise Kafkaslarda ve Orta Doğudaki istikrarsızlığın Orta Asyayı ön plana çıkardığını dile getirerek, dünyanın Orta Asyadaki barış ve istikrarı kendine örnek alması gerektiğini kaydetti.
     Çalıştaya, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Cengiz Okman, Kazakistan Avrasya Ulusal Üniversitesi Uluslararası ve Bölgesel Araştırmalar Merkezi Direktörü Doç. Dr. Aygerim Shilibekova ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber KOÜde Ululuslararası Orta Asya Çalıştayı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER