KOTOdan iş sağlığı eğitimi

KOTOdan iş sağlığı eğitimi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), iş sağlığı ve güvenliği hakkındaki yasal düzenlemeleri işverenlere anlatmak için eğitim düzenleyecek.
     KOTOdan yapılan yazılı açıklamada, haziran ayında yürürlüğe giren iş sağlığı ve güvenliği hakkındaki yasal düzenlemelerin işverenler tarafından daha iyi anlaşılması için iki günlük eğitim düzenleneceği belirtilerek, KOTOnun bu eğitimle iş hayatının daha verimli hale getirilmesinin amaçlandığı kaydedildi.
     KOTOda 19-20 Kasım tarihlerinde düzenlenecek iş sağlığı eğitiminde yasal düzenlemelerin getirdiği yeniliklerin Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Aras tarafından anlatılacağı ifade edilen açıklamada, ücretsiz düzenlenen 2 günlük eğitime katılmak isteyenlerin odanın internet sitesinden, telefon ya da bireysel olarak kayıt yaptırabileceği vurgulandı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen KOTO Başkanı Halil İbrahim Keleş, iş sağlığının gelişen mevzuatlar nezdinde sürekli değişiklikler içerdiğini anlatarak her işverenin bu değişikler hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini vurguladı.
     Meslek odası olarak iş hayatında huzurun ve barışın sağlanması, verimliliğin arttırılması, çalışanın ve emeğin korunması, iş sağlığının sağlanması için geliştirilerek yasal güvence altına alınan haklarla ilgili tarafları bilgilendirmeyi amaçladıklarını dile getiren Keleş, bu amaçla düzenlenen eğitimlere KOTO üyelerinin ilgi göstermesini isteyerek, katılımın yüksek olmasının benzer çalışmaların yapılması için zemin oluşturacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber KOTOdan iş sağlığı eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER