Kosovalı çiftçiler Kadirliyi gezdi

Kosovalı çiftçiler Kadirliyi gezdi -Ceyhan Belediyesinin davetlisi olarak Türkiyeye gelen bir grup çiftçi, Kadirli ilçesini gezdi


OSMANİYE (A.A) - Adananın Ceyhan ilçe belediyesinin davetlisi olarak Türkiyeye gelen Kosova Prizrene bağlı Mamuşa Tarımcılar Derneği üyesi bir grup çiftçi, Kadirli ilçesini gezdi.
     Kosovalı çiftçiler, ilk olarak turp yıkama alanı ve tarlasının gezerek, Kadirlili çiftçilerden bilgi aldı. Daha sonra esnaf ziyaretinde bulunan çiftçiler, Belediye Başkanı Ömer Tarhanı ziyaret etti.
     Ziyaretten dolayı teşekkür eden Başkan Tarhan, Kadirli ve bölgede yetiştirilen tarım ürünleri il belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Mamuşa Tarımcılar Derneği Başkanı Necat Morina ise, kendilerine bu fırsatı veren Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ve ev sahipliği yapan kardeş şehir Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte kabulünden dolayı Belediye Başkanı Ömer Tarhana teşekkür etti.
     Morina, seracılığın geliştirilmesi konusunda Ceyhan, Adana, Tarsus ve Mersin gibi önemli merkezlerde incelemelerde bulunacaklarını belirterek, Mamuşada tarımın geliştirilmesi için modern seracılık konusunda bilgi edinme fırsatı bulacaklarını kaydetti.
     Mamuşa Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Yalçın Mazrek ve Mamuşalı çiftçiler, Kadirli Belediyesi Başkan Yardımcısı Muhammet Ceylan ile birlikte yaptıkları kısa ziyaretlerin ardından ilçeden ayrıldılar.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kosovalı çiftçiler Kadirliyi gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER